Vox Bobcat V90 Bigsby – italotyyliä Bigsby-kammella

Voxin Bobcat-kitarat ovat reissue-malleja valmistajan ´60-luvulla Italiassa valmistamista samannimisistä soittimista.


Tänä vuonna Vox on tuonut aiemmin julkaistun S66-mallin rinnalle Bobcat V90 Bigsby -kitaran, joka on nimensä mukaisesti varustettu Bigsby-vibrakammella ja -kieltenpidikkeellä.

Perusrakenne on sama kuin S66-sisarmallissa. Vox Bobcat V90 Bigsbyssä on vaahteralaminaatista tehty puoliakustinen runko. Rungon sisällä on keskipalkki, jonka todetaan olevan kevennettyä sitkakuusta. Bobcat V90 Bigsby -mallissa kaula on mahonkia, ja otelauta puolestaan Indonesian eebenpuuta. Kaulaliitos on tehty liimalla.

Vox Bobcat V90 Bigsby -kitaroissa kielten soiva pituus on 635 millimetriä (25 tuumaa), ja satulan leveys puolestaan 43 millimetriä. Virityskoneistot puolestaan ovat Groverin avointa mallia. Kitara on varustettu kahdella valmistajan omalla V90 Soapbar-mikillä, ja molemmille mikeille omat volume- ja sävysäätimet.

Vox Bobcat V90 Bigsby -kitara on saatavilla kahdella värivariaatiolla, mikä ulottuu tässä tapauksessa myös tallan kieltenpidikkeeseen: Sapphire Blue (Bigsby B70 Vibrato -pidike) ja Jet Black (B700 Vibrato Black -pidike).

Vox Bobcat V90 Bigsby on toimitetaan kovan laukun kanssa (ja kaularaudan avaimen kera). Kitara on saatavilla ilman kampea, ja toisaalta S66-malli on saatavilla myös Bigsby-kammella.

Valmistajan video:

Lisätiedot: EM Nordic

02.09.2021
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy