Nayteikkuna

Vox Cambridge50 – Nutubea usb-väylään asti

Vox on esitellyt jälleen uuden Nutube-putkea hyödyntävän vahvistimen, Cambridge50-kombon. Vahvistin perustuu mallinnustekniikkaan ja tarjoaa myös USB-interfacen.

 

Vox Cambridge50 on maksimiteholtaan 50-wattinen kombo, jonka takaa avoimessa kotelossa on  12-tuumainen Celestion VX12 -kaiutin.

Mallinnusten suhteen vahvistin perustuu VET-teknologiaan (Virtual Element Technology), joka tuo valmistajan mukaan äänimaailmaan ”ennenkuulumattoman” annoksen realisimia, sillä siinä mallinnetaan itse kytkennän lisäksi myös esikuvan puisen kotelon ja 12-tuumaisen kaiuttimen vaikutusta sointiin.

 

 

Vox Cambridge50 tarjoaa 10 eri mallinosta (DELUXE CL, BOUTIQUE CL, BOUTIQUE OD, VOX AC30, VOX AC30TB, BRIT 1959, BRIT 800, BRIT VM, SL-OD, DOUBLE REC), ja niiden lisäksi linjasoundin.
Soundeja voidaan muokata seuraavin säätimin: gain, treble, bass, volume.
Vahvistimessa itsessään on kaksi muistipaikkaa, mutta erikseen hankittavalla VFS5-jalkakytkimellä muistipaikkojen määrä kasvaa kahdeksaksi.


Vox Cambridge50 on varustettu kahdella efektivalitsijalla (modulation, delay/reverb), joissa valinnanvaraa on yhteensä kahdeksan mausteen verran. Sekä modulaation että delayn/kaiun saa käyttön samanaikaisesti.
Modulaatio-säätimellä valitaan jokin seuraavista: chorus, flanger, org phase, tai twin trem.
Delay/Reverb-säätimellä puolestaan löytyvät a.delay, tape echo, spring sekä hall.

Efektien tahdistusta varten on tap tempo -painike, jonka kautta saadaan käyttöön myös yksinkertainen viritysmittari.

Vox Cambridge50 mahdollistaa myös päätetehon justeeraamisen. Power Level -säädin ulottuu off-asennosta 50-wattiin, ja välille on merkattu 25 watin kohta.

Cambridge50 on varustettu yhden instrumenttitulon lisäksi kuulokeliitännällä, aux-tulolla, jalkakytkimen liitännällä sekä USB B -portilla. Sitä voidaan käyttää sekä interfacena että yhdysväylänä Tone Room -ohjelmalle, jolla pääsee kiinni parametreihin, joita itse vahvistimesta ei voi suoraan säätää. Tone Room tukee niin Mac/Windows-tietokoneita kuin iOS/Android-laitteitakin.

Vox Cambridge50 painaa yhdeksän kiloa, ja sen fyysiset mitat ovat 452 x 240 x 410 millimetriä. Hintaan kuuluu verkkolaite sekä JamVOX III -latauskortti.

Lisätiedot: EM Nordic

16.01.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy