Nayteikkuna

Vox Valvenergy – neljä NuTube-säröä eri vahvistintyyppejä mukaillen

Vox on julkistanut uuden säröpedaalinelikon, jossa se hyödyntää jälleen Korgin ja Noritake Itronin kehittämää NuTube -nanoputkea.

 

Kukin Valvenergy-pedaaleista (Copperhead Drive, Mystic Edge, Cutting Edge, Silk Drive) on saanut inspiraationsa tietystä vahvistinsoundista. Pedaaleissa on Channel Link -liitäntä, jonka avulla kaksi tai useampi Valvenergy-efektiä voidaan linkittää toisiinsa. Valmistajan mukaan tässä hyötynä on se, että samalla kun yksi pedaaleista kytketään päälle, muut menevät bypass-tilaan aivan kuten monikanavaisessa vahvistimessa. Lisäksi Vox Valvenergy -pedaaleissa on kirkkaaksi luonnehdittu OLED-näyttö, joka näyttää, miten aaltomuoto muuttuu säädinasetusten mukaan.  

Vox Valvenergy Copperhead Drive on saanut innoituksensa brittiläisten vahvistinstäkkien (lue Marshall) rouheasta soundista.

Signaalitie on täysin analoginen. Valvenergy Copperhead Drive -pedaalissa on gain- ja volume-säätimet särön muodostamiseen sekä kolmen kaistan ekvalisaattori (bass, middle, treble). Lisäksi tarjotaan bright-kytkin. Instrumentille on tulo- ja lähtöjakki, joista jälkimmäiselle on kolme moodia, standard, pre, cab (ominaisuus, joka löytyy kaikista Valvenergy-polkimista). Näin ollen pedaalia voidaan käyttää joko tavallisen pedaalin tapaan (standard) tai sitten esivahvistimena, jonka signaali voidaan lähettää äänikorttiin joko kuivana (pre) tai kaiutinsimulaation kera (cab).

 

Vox Valvenergy Mystic Edge puolestaan toisintaa Vox AC30 -vahvistimen kirkkaan helmeilevää soundia. Gain- ja volume-säätimien lisäksi tarjotaan bright-kytkin. Eq seurailee esikuvavahvistinta, sillä treble- ja bass-hanikoiden seurana on tone cut, joka toimii ylätaajuuksien leikkurina.

 

Vox Valvenergy Cutting Edge taas tarjoaa valmistajan mukaan tiukkaa ja täsmällistä metallisoundia. Gain- ja volume-säädön kaverina kolmialueinen ekvalisaattori (bass, middle, treble), mutta bright-kytkimen paikan on ottanut tight-säädin, jolla soundin tuntumaa voi tiukentaa.

Vox Valvenergy Silk Driven kerrotaan tuottavan putiikkivahvistimien soundia dynaamisen puhtaasta kermahtavaan overdrive-soundiin. Gain- ja volume-säätimien sekä bright-kytkimen kaverina on perinteinen kolmen kaistan ekvalisaattori (bass, middle, treble).

Vox Valvenergy -pedaalit ottavat virran joko yhdeksän voltin verkkolaitteesta tai vastaavasta alkaaliparistosta (max. kaksi tuntia).

Lisätiedot: EM Nordic

02.11.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy