Vox VX 50 – Nutubea koko bändille

Image

Uudesta Vox-sarjasta löytyy oma vahvistinmallinsa bassolle, akustiselle kitaralle ja koskettimille.

Vox esitteli Nutube-miniatyyriputkensa vuonna 2016, ja ensimmäiset sitä hyödyntävät vahvistimet tulivat markkinoille MV50-sarjan myötä tämän vuoden keväällä. Tulokkaan testiartikkelin voi lukea Riffin numerosta 4/2017.

Nyt Nutube-putkea hyödynnetään myös vieläkin uudemmassa ja huomattavan monipuolisessa VX 50 -vahvistinsarjassa, josta löytyy helposti kuljetettavia pikkukomboja niin akustisen kitaran soittajalle, basistille kuin kosketinsoittajallekin.

Vox VX 50 -sarja koostuu VX50AG-, VX50BA- ja VX50KB-vahvistimista, jotka pienestä koostaan huolimatta ovat nimellisteholtaan 50-wattisia. Kunkin kombon soundiin tuo lisää lämpöä Nutube 6P1-putki.
Vahvistimet on varustettu 8-tuuman koaksiaali-elementillä, jonka kerrotaan takaavan hyvän ylätaajuuksien toiston.

Image

Alataajuuksien toistoa puolestaan avittaa bassorefleksirakenne. Itse kaiutinkotelo on valmistettu ABS-polymeeristä, mikä takaa keveyden.

 

Vox VX50AG tarjoaa akustisen kitaran soittajalle kaksi kanavaa, joista toinen on varustettu instrumenttiliitännällä ja toinen XLR-mikrofonitulolla. Näin ollen tätä komboa voi tarvittaessa käyttää myös kitaran ja laulun yhteistoistoon. Lisäksi vahvistimen pääteaste on varustettu sisäisellä limitterillä.

Image

Vox VX50AGn instrumenttikanavassa on volume-säädön ja vaiheenkäännön ohella kolmialueinen ekvalisaattori (bass: ±10dB @ 100 Hz, middle: ±12 dB @ 700 Hz, treble: ±10 dB @ 10 kHz) sekä reverb/chorus-efekti.
Mikrofonikanava on varustettu volume-säädöllä, erikseen kytkettävällä phantom-virralla sekä kaksialueisella ekvalisaattorilla (bass: ±10dB @ 170 Hz, treble: ±10dB @ 7 kHz). Tässä kanavassa kuivaa sointia voi maustaa kaiulla.
Lisäksi kanaville on yhteinen Master-volume sekä kuuloke-, aux- ja line out -liitännät.
Vahvistin painaa ainoastaan 4,1 kiloa.

 

Image


Vox VX50BA on yksikanavainen bassovahvistin, joka on varustettu nelialueisella ekvalisaattorilla (bass: ±10 dB @ 90 Hz, lo-mid: ±8 dB @ 300 Hz, hi-mid: ±10 dB @ 700 Hz sekä treble: ±10 dB @ 3,2k Hz). Tulo- ja lähtösignaalin tasoista huolehditaan erillisin gain- ja volume-säätimin.

Vox VX50BA tarjoaa myös omilla liukukytkimillään aktivoitavan kompressorin sekä säröefektin. Kun ne ovat yhtä aikaa päällä, puhtaaseen kompressoituun alakertaan yhdistetään säröytetty yläkaista.
Kuuloke- ja aux-liitäntä kuuluvat niin ikään tämän kombon varusteluun, samoin kuin direct out -liitäntä, jota voidaan käyttää niin liitäntänä viritysmittarille kuin lähtönä PA-laitteistoon.
Painoa tälle vahvistimelle on kertynyt 4,5 kiloa.


Vox VX50KB on kolmikanavainen vahvistin kosketinsoittimille. Kullekin linjatasoiselle kanavalle on oma gain-säädin, ja kolmas, vaiheenkäännöllä varustettu kanava on muunnettavissa kytkimellä mikrofonitasoiseksi.

Image


Näille kanaville on yhteinen kolmialueinen ekvalisaattori (bass: ±10 dB@ 100 Hz, middle: ±10 dB @ 700Hz sekä treble: ±10 dB @ 10 kHz).
Kanavien yhteistason säädöstä huolehtii Master-säädin.

Näillä eväillä Vox VX50KB voi toimia pienenä äänentoistojärjestelmänä jopa kolmelle kosketinsoittimelle tai vaikkapa kahdelle kosketinsoittimelle sekä yhdelle mikrofonille. Toisaalta tämäkin kombo on mahdollista yhdistää PA-laitteistoon line out -liitännällä. Lisää käyttömahdollisuuksia tuovat aux- ja kuuloke-liitännät.
VX50KB painaa 4,1 kiloa.

LisätiedotEM Nordic