Nayteikkuna

Zoom G1 Four – luuppia, rytmiä, mallinnusta, efektiä

Zoom G1 Four on uusi efektiprosessori kitaristille, jota valmistetaan kahtena eri mallina.  G1X Four poikkeaa perusversiosta lähinnä siten, että siihen on integroitu ekspressio-poljin.

 

 

Zoom G1 Four -mallit tarjoavat valmistajan mukaan yli 60 ”perinteistä ja putiikkiluokan” efektiä. Joukkoon kuuluvat esimerkiksi ring modulator, delay pitch-shiftauksella ja jopa sitar-simulaatio. Efekteistä viittä voi käyttää samanaikaisesti, reititettynä mihin tahansa järjestykseen. Muunnokset ovat 24-bittisiä ja prosessointi 32-bittistä.

Vahvistin- ja kaiutinmallinnuksia Zoom G1 Fourissa kerrotaan olevan 13 kappaletta. Edustettuina ovat tunnetuimmat perinnemerkit, kuten Fender, Marshall ja Orange, mutta myös Hiwatt, Bogner, Mesa-Boogie ja Diezel Herbert löytyvät listalta.

Zoom G1 Four on varustettu luupperilla, jolla voidaan äänittää 30 sekuntiin tai 64 iskuun saakka. Näytetaajuus on 44,1 kilohertsiä.
Valmistaja lupaa, että luuppien lähtö- ja alkuajat ovat saumattomia. Lisäksi tarjotaan 68 rytmikuvioa eri tahtilajeissa, joita voidaan käyttää luuppien yhteydessä.

Zoom G1 Four on varustettu 50 muistipaikalla, joihin omia soundiasetuksia voi tallentaa.
Auto Save -toiminnolla voi puolestaan varmistaa, että kaikki parametrit pysyvät tallessa.

Zoom G1 Four on varustettu instrumenttitulolla sekä aputulolla ulkoisten musiikkisoittimien kytkemistä varten. Lähtöliitännästä voidaan lähettää signaali vahvistimeen, mutta se toimii myös kuulokeliitäntänä.

Laite toimii joka neljällä AA-paristolla, erikseen hankittavalla Zoom AD-16 AC -muuntajalla tai usb-virralla. Alkaline-paristoilla soittoaikaa luvataan yhteensä 18 tuntia.

Zoom G1 Four voidaan kytkeä tietokoneeseen usb-liitännän kautta. Yhteyden kautta hoituvat firmware-päivitykset, mutta näin saadaan myös yhteys Zoom Guitar Lab -ohjelmaan, jossa voidaan luoda, editoida ja hallinnoida efektejä ja soundiasetuksia.

Lisätiedot: Soundtools

 

 

 

17.05.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy