Bassopedaalit joista ei luovu – Olli Poutun TOP-6

 

Murmansk-yhtyeen basisti Olli Pouttu listasi ja perusteli pyynnöstämme omat "näistä en luovu"-pedaalinsa. Listalla on siis Olli Poutun Top 6 – rakkaimmat ja hyödyllisimmät efektilaudan pedaalit.

 

Devi Ever 0525

- Kun haluaa saada basson kuulostamaan kitaralta, tämä trebleboosti on ehdoton. Tappaa tosin tehokkaasti kaiken botnen signaalista, joka johtaa tietty taas uuteen ongelmaan – joka täytyy ratkaista toisella pedaalilla.

Valmistajan sivut

 

TC Electronic Vintage Bass Distortion

- Hyvä perussärö bassolle, jota ilman ei pärjää jos hakee sonicyouthmaista soundia. Valmistus on tosin juuri lopetettu, mutta varmaan joidenkin musaliikkeiden hyllystä vielä löytyy.

Valmistajan sivut


Dr Scientist Cleanness

- Erittäin hyvänkuuloinen EQ-boosti, jolla voi myös paikkailla 0525:n jättämää aukkoa alataajuuksilla. Kaiken lisäksi sopivan iloisen ja räikeän värinen, joten siihen on lähes mahdotonta olla osumatta kengällä kovassakaan savusumussa lavalla.

Valmistajan sivut


Malekko Heavy Industries Echo 600B

- Kirkas analogidelay, josta lähtee meteliosastolle pyrittäessä hyvää oskillointia. Omassa laudassa Memory Manin kaverina. Tästä on myös tummasoundisempi malli olemassa, mutta tämä kirkas toimii itsellä paremmin.

Valmistajan sivut: 


Electro-Harmonix Little Big Muff

- E-H:n monet pedaalit toimivat basson kanssa hyvin ja eivät rasita taloutta samalla tavalla kuin pienempien putiikkien pötikät, joten itsellä niitä on aika läjä. Pikku-Big Muffista on olemassa myös botnekkaampi bassoversio, mutta tästä perusmallista irtoaa paremmat feedbackit ja väkivaltaisemmat kirskunnat. Rumahan se tosin on kuin mikä.

Valmistajan sivut


DeviEver Effector 13 Rocket

- Kun on näin naurettava määrä pedaaleja, ei kykene listaamaan viittä ehdotonta – joten nimetään kuusi. Nimestäkin voi jo päätellä, että tällä pääsee kivasti Siamese Dreamin aikaisen Smashing Pumpkinsin kitarasoundeihin. Ihanaa fuzziulinaa ja feedbackiä, ja kaiken hyvän päälle pedaalin toisella puolella saa polkaistua sellaisen kaaostremolonoisen päälle, että järki lähtee. Jos ei muilta niin ainakin kuulijalta.

Valmistajan sivutLisää Olli Poutun pedaaleista ja bassonsoitosta voit lukea Riffi-lehden numerosta 1/2009

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta.

 

Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta

 

 

 

 

21.07.2009
|
Juha Luomala
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy