Nayteikkuna

Boss SD-1-4A 40th Anniversary Super OverDrive – super-särön juhlavuosi!

Boss on tullut merkkinä siihen ikään, että se julkaisee pedaaleistaan 40-vuotisjuhlamalleja. Nyt on vuorossa SD-1-4A Super OverDrive.

 

Bossin Super OverDrive tuli markkinoille vuonna 1981, ja se perustui alkuperäiseen, vuonna 1977 julkistettuun SD-1 OverDrive -pedaaliin. Pedaalin soundia luonnehditaan valmistajan toimesta luonnolliseksi isoillakin säröasetuksilla. Tämän taustalla on Boss SD-1 Super OverDriven epäsymmetrinen klippauspiiri, jonka tuottamaa särösoundia kuvaillaan putkimaiseksi ja musikaaliseksi. Erityisesti pedaalin todetaan sopivan vahvistimille, joiden lähtösoundi on puhdas tai hieman säröllä.

Boss SD-1-4A Super OverDrive on varustettu drive-säätimellä, joka tuottaa säröä miedosta keskitasolle asti. Tone-säätö puolestaan tuottaa tälle pedaalille ominaisen keskialuetta korostavan eq-käyrän, joka luo miksauksesta erottuvan soundin. SD-1-4A Super OverDriven level-säädöllä asetetaan pedaalin lähtötaso.

Boss SD-1-4A on varustettu yhdellä tuloliitännällä, jonka impedanssiksi ilmoitetaan 470 kilo-ohmia. Lähtöliitännän lisäksi Boss SD-1-4A Super OverDriven varustukseen kuuluu pedaalin päätyyn sijoitettu liitäntä verkkoadapterille sekä paristokotelo pedaaliosan alla. Pedaali toimii yhdeksän voltin jännitteellä (DC 9v). Pedaalin mitat ovat ne Bossin perinteiset: 73 x 129 x 59 millimetriä, ja painoa on 400 grammaa.

Boss SD-1-4A 40th Anniversary Super OverDrive -juhlamallia valmistetaan rajattu erä, joka on saatavilla vuoden 2021 ajan. Sen väri on musta. Se tavallinen keltainen malli on toki edelleen saatavilla.

Lisätiedot: Roland Suomi

15.06.2021
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy