Nayteikkuna

Fender Vintera '70s Jazz Bass – seiskarisoundia

Tuoreessa Vintera-mallistossaan Fender tarjoaa menneiden vuosikymmenien klassikkomalleihinsa perustuvia kohtuuhintaisia kitaroita ja bassoja. Yksi sarjan soittimista on versio ´70-luvun Jazz-bassosta.

Fender Vintera '70s Jazz Bass on valmistajan mukaan suunniteltu siitä lähtökohdasta, että mukana olisi monia kyseisen vuosikymmenen piirteitä. Niinpä soittimessa on ´70-luvun Jazz-bassoille ominainen C-muodon kaulaprofiili, jossa vaahterakaula on ohuempi ensimmäisiltä nauhoilta ja paksumpi 12. nauhalta.
Lisäksi otelaudan radius on 7,25 tuumaa, nauhamerkinnät ajalle tyypilliset sekä otelautanauhatkin vintagetyyppiset. Otelaudan materiaali taas on ruusupuun kaltainen pau ferro.
Vintera '70s Jazz-bassossa kielten soiva pituus on 34 tuumaa eli 864 millimetriä.

 

 

 

Fender Vintera '70s Jazz-basson runko on leppää, joka valmistajan mukaan tuottaa yhtä tasaisesti niin ylätaajuuksia kuin keskialuetta ja matalia taajuuksiakin.
Soittimeen on asennettu kaksi perinteistä yksikelaista Jazz-basson mikrofonia. Lisäksi kerrotaan, että ne on viritetty soinniltaan mahdollisimman ´70-lukulaisiksi. Mikrofoneille on omat voimakkuusäätimet sekä yhteinen sävysäädin.

 

 

Fender Vintera '70s Jazz Bass on varustettu neljän satulapalan tallalla, mikä mahdollistaa tarkan hienovireen ja korkeuden säädön. Myös virityskoneistot ovat ulkonäöltöön periodi-uskollisia, sillä niihin on lyöty Fenderin logo. 

 

 

Fender Vintera '70s Jazz Bass valmistetetaan Meksikossa. Värivaihtoehdot ovat 3-Color Sunburst, Aged Natural sekä Inca Silver.
Soittimen mukana toimitetaan keikkapussi.

Lisätiedot: Fender

 

23.08.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy