Nayteikkuna

Friedman Gold-72 Wah – ei enää kyyneleitä

Dave Friedman on yhdysvaltalainen vahvistin- ja pedaalisuunnittelija, jonka taitoja ovat hyödyntäneet monet kitarastarat, esimerkiksi Eddie Van Halen, Steve Stevens ja Jerry Cantrell. Friedmanin uusin luomus on wah-pedaali Gold-72, lisänimeltään No More Tears.

Uutuuden vahvuudeksi mainitaan ensinnäkin se, että poljin tuottaa vintage-tyylisiä wah-soundeja yhtä hyvin niin puhtaalla kuin säröiselläkin pohjasoundilla. Friedman Gold-72:n oman soinnin todetaan olevan sielultaan ”lähes laulullinen” ja toimivan hyvin niin yksikelaisilla kuin humbucker-mikrofoneillakin.

Toisaalta poljin tarjoaa myös säädettävyyttä mitä tulee käyttötuntumaan ja soundin karakteeriin. Friedman No More Tears Gold-72 on varustettu kolmitie-kytkimellä, johon pääsee käsiksi kun polkimen kääntää kanta-asenotoon. Kytkimen avulla voi kokeilla, minkälainen ”sweep” ja sävy on itselle kaikkein paras.

Keskiasennossa soundi on valmistajan mukaan ”vintage”, taka-asennossa pyyhkäisy on laajempi ja etuasennossa vieläkin laajempi.

 

Friedman No More Tears Gold-72 mahdollistaa myös polkimen jäykkyyden säätämisen. Tämä tapahtuu säätämällä kantapään alla olevaa kuusiokoloruuvia. Gold-72:n sisältä puolestaan löytyy paristopaikan ohella kytkin, jolla voi valita bufferoidun tai true bypass -ohituskytkennän välillä, riippuen siitä minkälaisen efektikattauksen kanssa poljinta käyttää. Varustuskantaan kuuluu myös etuosaan asennettu sininen led-valo, joka syttyy kun pedaali on kytketty päälle.

Friedman No More Tears Gold-72 Wah on valmistettu Yhdysvalloissa.

Lisätiedot:
Custom Boards
Musamaailma

06.11.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy