Genelec julkistaa IBC-messuilla uusia Smart Active -studiomonitoreita

Viimeisen kahdeksan vuoden aikana Genelec on luonut menestyksekkään SAM- eli Smart Active Monitor -malliston, joka sopeutuu automaattisesti ja täsmällisesti kulloiseenkin akustiseen ympäristöön. Syyskuun 12. päivänä IBC-messuilla Genelec tuo näytteille uuden sukupolven SAM-mallit – kokoäänialueen kaksitiekaiuttimet 8320 ja 8330 sekä 7350-subwooferin. Esillä on samalla kokonaan uusittu Genelec Loudspeaker Manager -ohjelmisto uusine mittamikrofoneineen.

”IBC on täydellinen paikka lanseerata uuden SAM-mallistot”, toteaa Genelecin markkinointijohtaja Lars-Olof Janflod ja jatkaa, että "Messuvierailla on mahdollisuus omakohtaisesti tutustua kuinka paljon pitemmälle olemme kehittäneet SAM-kaiuttimia ja niiden automaattista kalibrointia tarjotaksemme älykkään, mutta helppokäyttöisen ratkaisun. Kurotamme nyt kohti entistäkin moninaisempia käyttökohteita tuotantoyksiköistä bisnes-sovelluksiin, ja nämä uudet kaiuttimet tuovat luontevaa jatkoa SAM-malliston pienempään päähän tarjoten samalla ennenkuulumatonta äänenlaatua monitorointiin.”

Uusien 8320- ja 8330-mallien kotelot on valmistettu kierrätetystä alumiinista ja muoto on Genelecin tuttu Minimum Difraction Enclosure MDE. Kotelo muodostaa itsessään samalla akustisen ohjaimen diskanttielementin äänelle (Directivity Control Waveguide, DCW).
D-luokan vahvistimet ja oma DSP-prosessointi tarjoavat työkalut erityisesti pieniä kuunteluhuoneita vaivaavien akustisten puutteiden sähköiseen korjaamiseen. SAM-ohjelmisto huomio ympäröivän tilan ja optimoi automaattisesti jokaisen kaiuttimen toiminnan, järjestelmän keskinäiset vaiheistukset ja voimakkuustasot, sekä työnjaon sub bass -yksikön ja päämonitorien välillä.

Lisätietoa: Genelec

Tiedoksi niille, joiden matkaohjelmassa ovat myös juuri tänään käynnistyneet Amsterdamin IBC-messut (2014) kerrotaan, että Genelecin osaston osoite on 8.D61
 

12.09.2014
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy