Nayteikkuna

Juha Nuutinen kutsuttiin Suomen Soitinrakentajien Killan kunniajäseneksi

Suomalaisen kitaranrakennuksen pioneeri, Juha Nuutinen, otti nimityksen vastaan Tampere Guitar Festivalin yhteydessä järjestetyssä Tampere Guitar Showssa 10. kesäkuuta 2017.

Soitinrakentaja Juha Nuutinen aloitti kitaroiden rakentelun harrastuksena 1970-luvun alussa. Verstaan hän perusti vuonna 1974, keskittyen akustisiin kitaroihin. Sähkökitaroita Nuutinen alkoi rakentaa vuoden 1977 tienoilla.
Hän oli myös mukana perustamassa Kitarapaja Ky:tä vuonna 1979, ja pitkälti Schecterin osista 1970/80-luvuilla rakennetut Kitarapaja-kitarat olivat Nuutisen kokoamia.

Omalla nimellään ja logollaan Nuutinen on tehnyt kitaroita vuodesta 1982. 1990-luvulla tapahtuneen jalopuuvarastonsa palon jälkeen Nuutinen erikoistui kierrätysmateriaalikokeiluihin.

Nuutisen tunnetuimpia soittimia ovat esim. Juice Leskisen käyttämä Suomen kartan muotoinen, perusrakenteltaan Fenderin Telecaster-malliin pohjautuva sähkökitara, sekä vanhojen äitiyspakkausten pesuvadeista rakennetut ammekitarat.
Hänen soittimiaan ovat käyttäneet Leskisen ohella muun muassa Raoul Björkenheim, Jukka Tolonen ja Edu Kettunen.

Soitinrakentajakillan kunniajäsenyyden perusteena on mittava elämäntyö soitinrakennuksen alalla.
”Nuutinen aloitti kitaroiden rakentamisen jo kauan ennen alan koulutusta Suomessa ja itseoppineena soitinrakentajana hän on valmistanut tietä nykyisille sukupolville”, todetaan killan tiedotteessa.

Lisätiedote: Suomen Soitinrakentajien kilta

Kuvassa Juha Nuutinen ja Tampere Guitar Festivalin promoottori Tomi Tolvanen.

16.06.2017
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy