Nayteikkuna

Orange Tremlord 30 – uusvanhaa tremolon ja jousikaiun kera

Orangen kevään uutuuksiin kuuluu 30-wattinen Tremlord-kombo. Kyseessä on täysputkivahvistin, jota valmistaja kutsuu ”brittiläiseksi versioksi ´50-luvun vahvistimesta”. Uutuus onkin varusteltu tuon aikakauden mausteilla, eli tremololla ja jousikaiulla, joita kumpaakin ajaa oma putki.

Tremlord 30 on yhden kanavan vahvistin, jossa volumen lisäksi  on kahden kaistan ekvalisaattori basso- ja treble-säätimineen.
Vahvistimen etuaste toimii kahdella ECC81 (12 AT7) -putkella sekä kolmella ECC83 (12AX7) -putkella.
Pääteasteen putkisto koostuu neljästä EL84:stä.

Tehovaroiltaan Tremlord 30 skaalautuu valmistajan saatesanojen perusteella joustavasti tilanteen mukaan, sillä se on varustettu Orangen omalla Headroom to Bedroom -keinokuormalla. Lisäksi vahvistimen pääteastetta on mahdollista käyttää neljän putken sijaan vain kahdella, jolloin teho putoaa 15 wattiin. Putkien määrä valitaan kytkimellä vahvistimen takaosasta.
Kun lisäksi operoi säädinpaneelissa olevalla Headroom to Bedroom -kytkimellä, putoaa teho Bedroom-asennossa joko kahteen tai yhteen wattiin, riippuen käytössä olevien pääteputkien määrästä.

Orange Tremlord 30 on saanut matkaansa jousikaiun, jossa on kaksi jousta. Kaikua ajaa 12AT7-putki sekä kustomoitu muuntaja, ja sen todetaankin olevan valmistajan rikkaimmin soiva jousikaiku.
Kaiun tasoa voi kontrolloida omalla säätimellä.
Lisäksi on mahdollista kytkeä sille erillinen jalkakytkin, jolla kaiun voi kytkeä päälle tai pois aina tarpeen mukaan.

Orange Tremlord 30 -vahvistimen toinen vintage-efekti on putkitremolo. Sille on itsenäiset speed- ja depth-säätimet, joista ensimmäistä tyyppiä on peräti kaksi kappaletta. Toinen speed-säädin aktivoituu kuitenkin vain silloin, kun käytössä on jalkakytkin, jolla vaihdellaan kahden eri tremolo-nopeuden välillä.
Lisäksi on mahdollista kytkeä erillinen jalkakytkin myös tremolon kytkemiseen päälle tai pois.
Liitännät molemmille löytyvät vahvistimen takaosasta.

Orange Tremlord 30 on varustettu putkibufferoidulla efektiluupilla, joka on sijoitettu niin ikään vahvistimen takaosaan. Sieltä löytyvät myös kaiutinlähdöt (2 x 8 ohmia, 1 x 16 ohmia), jotka mahdollistavat lisäkaapin kytkennän. Samanaikaisesti ei saa käyttää kahdella eri impedanssilla toimivaa kaiutinkaappia.

 

Kaiuttimeksi Orange on valinnut Tremlord 30:lle Lavocen 12-tuumaisen kartioelementin.

Lisätiedot: Soundtools

15.01.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy