PRS Angelus 2018 – PRS:n uudet enkelit

PRS esitteli vuoden alussa kolme uutta Angelus-sarjan akustista kitaraa. Teräskieliset SE A40E, SE AX20E sekä SEA50E on kukin varustettu Fishmanin GT1-elektroniikalla.


GT1-elektronikka koostuu tallan alle sijoitetusta pietsomikrofonista sekä ääniaukkoon sijoitetusta esivahvistimesta, jonka säätimet ovat sijoituksen ansiosta helposti soittajan ulottuville.


Kussakin Angelus 2018 -akustisessa soololovi, joten nämä kitarat soveltuvat hyvin niin sormipikkaajille kuin plektrasoittajillekin.

 

PRS SE A40E -mallissa on kokopuinen kuusikansi, jota tukee valmistajan hybridi-rimoitus X/Classical. Tässä tavassa kannen etuosa on X-rimoitettu, ja takaosaa puolestaan tukee klassisen kitaran viuhkarimoitus.
PRS SE A40E -mallissa kopan sivut ja pohja on valmistettu ruusupuuta muistuttavasta Ovangkolista.
Kielten soiva pituus on 25,3 tuumaa, ja nauhoja eebenpuusta valmistetussa otelaudassa on 20 kappaletta. Itse kaula puolestaan on valmistettu mahongista, ja sen profiilia valmistaja kuvailee ”leveän paksuksi”.
Otelaudan radius on 11,81 tuumaa.
Tallan materiaali on eebenpuu, ja satula on tehty luusta.
Kitarassa on PRS:n suunnittelemat virityskoneistot.


PRS SE A50E on ominaisuuksiltaan lähes samanlainen kuin A40E. Merkittävin ero on siinä, että kokopuisen kuusikannen kumppaneina rungossa ovat tummaksi lakatusta vaahterasta tehdyt sivut ja pohja. Myös tässä soittimessa on valmistajan oma X/Classical-rimoitus.
Valmistaja toteaa, että sointi on vaahterarunkoiseksi kitaraksi ”epätavallisen kolmiulotteinen”.


PRS SE AX20E -malli sen sijaan on rakennettu teräskielisen akustisen perinteisen X-rimoituksen varaan. Tässä mallissa on niin ikään kokopuinen kuusikansi, mutta rungon kyljet ja pohja on valmistettu mahongista.
Muilta ominaisuuksiltaan AX20E on tehty samoista aineksista kuin muutkin uudet Angelus-mallit, mutta se on kolmikosta kaikkein riisutuin koristelultaan.

Jokainen PRS Angelus 2018 -kitara toimitetaan kovan laukun kera.

LisätiedotEM Nordic

 

15.03.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy