Nayteikkuna

Rivera Venus 5 – putiikkilaatua parhaimmillaan

 

Teksti: Martin Berka
Kuvat: Tommi Posa

Paul Riveran putkivahvistimet ja efektit ovat varsin hinnakkaita laitteita, mutta testin perusteella niiden ostajalle on toisaalta luvassa myös roimasti vastinetta.

Yhdysvaltalainen vahvistinguru Paul Rivera tuli tunnetuksi 1980-luvun alussa, jolloin hän suunnitteli CBS:lle viimeiset Fender-putkivahvistimet, ennen kuin firma myytiin nykyisille omistajille. Silloiset Champ II-, Super Champ- ja Concert -mallit olivat Fenderin yritys lähestyä tuolloin muodikasta Mesa/Boogie-soundia.

Tämän jälkeen Rivera on keskittynyt kokonaan omaan yritykseensä (perustettu alkujaan jo 1976), joka rakentaa putkivahvistimia, efektipedaaleita ja erilaisia tarvikkeita laatutietoisille kitaristeille. Riveran tuotteille ei ole hetkeen ollut Suomessa maahantuojaa, mutta asia on nyt toisin ja siksi päivitämme kerralle näkymiä sekä vahvistin- että efektipuolelle.

Nyt testiin otettu Venus 5 -kombo on mallisarjansa uusin tulokas, joka tarjoaa 15/50 wattia A-luokan tehoa keskikokoisessa paketissa. Suhteellisen syvän kotelon uumenista löytyy vahvistinosaston putkien ja liittimien lisäksi myös 12-tuumainen Celestion Vintage 30 -kaiutin ja Accutronicsin jousikaiku.

 

 HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

 

 

 
   

 

19.04.2011
|
Martin Berka
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy