Nayteikkuna

Suomalaiset Silence Sound Center -tuolit luovat luksusta Frankfurtin lentokentälle

Lahtelainen suunnittelija ja muotoilija Antti Evävaara on toimittanut suunnittelemiaan Silence Sound Center -tuoleja Frankfurtin kansainväliselle lentokentälle. Kaikkiaan 40 tuolia käsittänyt kauppa on myös taloudellisesti varsin merkittävä.

Silence Sound Center on avoimiin tiloihin suunniteltu yhden henkilön työpiste. Tuolin kaareva muoto ja katto suojaavat uteliaiden katseilta ja ympäröivältä hälinältä. Tuoli on saatavana myös ilman työtasoa tai integroitua teknologiaa.

Akustista Silence-tuolia on luonnehdittu mm. maailman pienimmäksi konserttisaliksi. Tuoli soveltuu mihin tahansa tilaan, jossa halutaan irroittautua ympäröivästä hälinästä ja työskennellä rauhassa tai kuunnella musiikkia, omasta tabletista tai älypuhelimesta muita häiritsemättä. Tuolin rakenne ja pintamateriaali eristävät tehokkaasti ulkopuolisia ääniä ja vaimentavat sisällä olijan puheäänen.

Vuonna 2002 suuniteltuja ja Studio Antti E:n valmistamia Silence-tuoleja on toimitettu lukuisiin kohteisiin Euroopassa. Viime vuonna niitä toimitettiin mm. Pariisiin, L’orealin pääkonttoriin sekä Euroopan suurimpaan kongressikeskukseen Viparis’iin.
”Kilpailijat putosivat kyydistä jo alkuvaiheessa, mutta silti tuotteen saaminen tasolle, joka läpäisi kaikkien terminaalien sähkö- ja palovaatimukset, kesti kaksi vuotta", kertoo Evävaara.

Myös Frankfurtin lentokentällä ollaan tuoleihin enemmän kuin tyytyväisiä.

”Tämä on osa Frankfurtin lentokentän ”Great to have you here” -palveluohjelmaa, jonka mukaisesti lentokenttätoimija Fraport kehittää ja parantaa matkustajien viihtyisyyttä tässä Saksan tärkeimmässä liikenteen solmukohdassa. Silence-tuolit eivät ainoastaan näytä cooleilta, vaan tekevät myös nimellensä kunniaa. Ne tarjoavat asiakkaillemme oman miellyttävän vetäytymissaarekkeen, jossa he voivat halutessaan kuunnella mielimusiikkiaan muita häiritsemättä. Lisäetuna on omien laitteiden latausmahdollisuus pistorasian tai USB-portin kautta”, hehkuttaa Veronica Iseler Fraportin tuote- ja tuotanto-osastolta.


Muita Evävaaran (synt. 1952) suunnittelmia klassikoita on mm. vuonna 1987 valmistunut Pesä-tuoli, josta jo silloin sanottiin sen olevan tulevaisuuden antiikkia. Nyt kyseisen sarjan tuotteita myydään mm. Bukowskilla. Pesä-tuoli on myös Designmuseon kokoelmissa.

Vuodesta 2002 Evävaara on keskittynyt Hiljaisuuden Maailman tuotteisiin ja häntä pidetään kiistatta funktionaalisten huonekalujen edelläkävijänä Euroopassa. Viennin osuus Studio Antti E:n liikevaihdosta onkin yli 90 %. Huonekalujen lisäksi Evävaara on kehittänyt tuotteita ja palveluja hyvinvointiin.
”Olen aina ollut sellainen oman tieni kulkija. Idean saatuani ryhdyn kehittelemään sitä ajatuksissani. En juurikaan piirrä tai hahmottele suunnitelmia paperille, vaan pyrin saamaan ne mahdollisimman valmiiksi jo päässäni, teknisiä toteutuksia myöden. Voisi sanoa, että se on jatkuvaa tasapainoilua suunnittelun, teknisen ratkaisun ja ulkonäön rajapinnassa. Unelmani on, että suunnittelen parhaan työni 85-vuotiaana, sillä luovuus ei ole iästä kiinni”, toteaa funktionaalisilla tuotteillaan useita Eurooppalaisia muotoilu- ja suunnittelupalkintoja saanut Evävaara.

Lisätiedot: Studio Antti E

11.02.2016
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy