Nayteikkuna

Taylor GS Mini-e Bass – sopii kitaristin käsiin ja soi kuin basso?

Taylorin pääsuunnittelijan Andy Powellin mukaan GS Mini-e Bass -mallin tarina alkoi tarpeesta suunnitella akustinen basso, jota kitaristin olisi helppo soittaa: piti siis olla helpposoittoinen kaula, lyhyt skaalanpituus ja pieni koppa. Kun soitin oli saatu valmiiksi, paljastuikin kuulemma, että kyseessä on myös täysverinen soitin basistille, joka haluaa helposti mukana kulkevan akustisen basson.

Taylor GS Mini-e Bass -mallissa kielten soiva pituus on ainoastaan 23,5 tuumaa. Se asetti haasteensa bassolle ominaisten taajuuksien saavuttamiseksi, joten Taylor kehitti yhteistyössä D´addarion kanssa soittimeen sopivat kielet.
Kävi ilmi, että Taylor GS Mini-e Bassolle sopivaksi osoittautui rakenne, jossa on nailonydin ja sen ympärillä perinteinen fosforipronssi-kääre, paksuuksilla 037–090. Valmistajan suositteleekin soittimen lyhyen skaalanpituuden vuoksi käytettäväksi ainoastaan tätä settiä.

Taylor GS Mini-e Bass -malli on valmistettu laminoidusta vaahterasta sitkakuusi-kannella. Valmistajan patentoimassa kaulassa otelaudan materiaali on eebenpuu.
Taylor GS Mini-e Bass on varustettu kaksihaaraisilla kielipinneillä, jotka valmistajan mukaan auttavat esimerkiksi siinä, että kieli saadaan asetettua tanakammin paikalleen.

 

Taylor GS Mini-e Bass on varustettu ES-B -elektroniikalla, jossa esivahvistimen seurana on Expression System® 2 -pietsoelementti. Esivahvistimessa on kromaattinen viritysmittari sekä volume- ja tone-säätimet.

Taylor GS Mini-e Bass on saatavilla myös sapelesta valmistettuna.

Lisätiedot: Taylor
 

25.04.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy