Trace Elliot Transit-B Preamp – pro-soundi pedaalissa

Perinteikkään bassolaitteiden valmistajan uusi etuaste-pedaali tarjoaa monipuoliset toiminnot ja liitännät.

Trace Elliot Transit-B Preamp on bassolle suunniteltu pro-tason etuaste. Sen ominaisuudet on järjestelty lattiakäytön huomioon ottaen kahteen eri tasoon. Kontrollirivistö on sijoitettu ylemmälle tasolle, kun taas jalkakytkimien ja painikkeiden paikka on alemmalla tasolla.

Trace Elliot Transit-B Preampin suunnittelussa on huomioitu sekä aktiivi- että passiivimikrofonit, sillä Passive-Active -painikkeella voi valita etuasteen toimimaan basson mikrofoneille optimoidusti. Pre-Shape -kytkin puolestaan mahdollistaa signaalin muokkaamisen jo ennen ekvalisaattoria.
Kun tämä kytkin on aktivoituna Trace Elliot Transit-B Preamp tarjoaa valmistajansa tavaramerkiksi muodostuneen ”Mid Pre-Shape” -kytkennän, joka tuottaa selkeän ja purevan soundin. Käytännössä tämä tarkoittaa ala- ja ylätaajuuksien korostamista (50 Hz/ 2–5 kHz), ja vastavuoroisesti keskialueen leikkaamista 400 hertsin kohdalta.

Trace Elliot Transit-B Preamp on varustettu kahdella tasosäädöllä. Niistä Input Gain mahdollistaa instrumentista tulevan signaalin tason säädön. Output Level -säädöllä puolestaan säädetään laitteesta eteenpäin lähtevän signaalin taso. Niiden väliin mahtuu muutama omalla kytkimellä aktivoitava tai ohitettava toiminto.
Ensinnäkin Trace Elliot Transit-B Preampissa on Drive-kytkin, jonka aktivoimalla saa käyttöön särökytkennän. Sitä operoidaan kahdella säädöllä, Drive ja Blend, joista jälkimmäisellä määritellään särön suhde puhtaaseen soundiin.

Trace Elliot Transit-B Preamp on varustettu viisialueisella ekvalisaattorilla, jossa on kolme keskialueen säätöä (lo-mid, mid, hi-mid). Mikäli etuaste menee särölle liiallisen korostuksen vuoksi, taustavalo muuttuu mid-säädön taustalla vihreästä punaiseksi.
Lisäksi Trace Elliot Transit-B Preamp tarjoaa kahden kaistan kompressorin, jossa voi säätää efektin määrää erikseen ala- ja ylätaajuuksilla. Kun kompressio alkaa vaikuttamaan, taustavalo välkkyy sen merkiksi.

Näiden ominaisuuksien ohella Trace Elliot Transit-B Preamp on varustettu viritysmittarilla, joka päälle kytkettynä samalla mykistää laitteen. Bass Enhancement -painike puolestaan korostaa entisestään matalia taajuuksia, mutta sen käytön kanssa tulee olla varovainen, mikäli käytössä olevassa PA-laitteistossa ei ole sub-kaiutinta.

Mitä tulee liitäntäpuoleen, niin Trace Elliot Transit-B Preamp tarjoaa riittävät eväät silläkin saralla. Yhden instrumenttitulon ohella takapaneelista löytyy kaksi balansoitua DI-lähtöä (pre/post), kaksi instrumentti- ja linjatason balansoimatonta lähtöä.
Lisäksi tarjotaan Dry Out -lähtö, joka toistaa bufferoidun, mutta muuten käsittelemättömän instrumenttisignaalin. Juuri tätä lähtöä voidaan käyttää myös erillisen viritysmittarin kytkemiseen, sillä se on ainoa laitteen lähdöistä, joka ei mykisty kun Mute/Tune -kytkin aktivoidaan.

Näiden lähtöjen ohella Trace Elliot Transit-B Preamp on varustettu kuuloke- ja aux-liitännöillä. Painoa laitteella on 1,18 kilogrammaa, ja virran se ottaa mukana toimitettavasta yhdeksän voltin verkkolaitteesta.

LisätiedotEM Nordic

 

24.04.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy