Nayteikkuna

Uusi itsenäinen musiikkiyhtiö Hög Oy aloittaa toimintansa

Uusi itsenäinen musiikkiyhtiö Hög Oy aloittaa toimintansa 16. joulukuuta 2016. Yhtiön toiminta jakaantuu kolmeen eri osa-alueeseen; agentuuri ja tapahtumatuotanto, kiertue- ja tapahtumatekniikka sekä musiikkikustannus ja studiopalvelut.

Hög Oy:n perustajat Mikko Varjamo, Matti Kemppainen, Mikko Partanen ja Olavi Uusivirta ovat tunnettuja tekijöitä suomalaisella musiikkikentällä. Alan monipuolisen tuntemuksen myötä yhtiön alullepanijat ovat jo ehtineet työllistämään useampia alan ammattilaisia Högin 12 hengen tiimiin.

Högin toimitusjohtajana toimii Mikko Varjamo. Varjamolla on vankka kokemus musiikkialalta, hän on aiemmin toiminut yrittäjänä muun muassa Fried Livellä ja Firebox Agencyllä sekä työskennellyt Sony Musicilla.

Matti Kemppainen ja Mikko Partanen vastaavat yhtiön studioista sekä kiertue- ja tapahtumatekniikan palveluja tarjoavasta Hög Light & Soundista. Kemppainen ja Partanen ovat omistaneet aiemmin studio- ja äänentoistoalan yrityksen Big Fat Studiosin. Lisäksi Kemppainen toimii muun muassa Olavin Uusivirran ja Lucasin live-miksaajana.
Högin studiot sijaitsevat Helsingin Pohjoisrannassa. Entisen HIP-studion tiloihin on remontoitu valoisa ja moderni äänitysstudio kolmella tuotantotilalla.

Hög Agency & Promotionsin rosteri koostuu jo nyt useamman eri musiikkigenren vahvoista nimistä, kuten esimerkiksi Scandinavian Music Group, Olavi Uusivirta, Elonkerjuu, Yona, Lyömättömät, Kube, Särre ja Mäkki sekä nuoren polven suosituista artisteista kuten Adi L Hasla, Møtions ja Ulpu. Kotimaisten tähtien keikkamyynnin lisäksi Hög tuo tulevaisuudessa Suomeen myös kansainvälisiä artisteja ja järjestää muun muassa rap-klubeja ja pienoisfestivaaleja.

Suomen musiikkikustannuskenttä saa myös tervetullutta täydennystä, kun Hög Publishing aloittaa toimintansa alkukeväästä 2017. Uutta musiikkikustantamoa tulee luotsaamaan Virpi Eroma. Eroma säveltää, sovittaa, esittää ja rakastaa lauluja. Hän luottaa hyviin lauluihin sekä tekijänä, kustantajana, että laulujen luottamusnaisena Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry:n hallituksen jäsenenä. Musiikilliseen monimuotoisuuteen ja vahvoihin sanoituksiin uskova kustannustalli täydentyy vuoden mittaan rohkeilla tulevaisuuden musiikintekijöillä.

”Hög haluaa olla se yhtiö, jonka jokaisen osaston ja jokaisen ihmisen kanssa on miellyttävä toimia. Yhteistyö on päivän sana, ja Hög tulee tekemään hommia monen muun musiikkialan vahvan toimijan kanssa", yhtiön toimitusjohtaja Mikko Varjamo kiteyttää.

 

Lisätiedot: Hög

16.12.2016
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy