Riffin toripalstan säännöt ja ohjeet

Riffin toripalsta on tarkoitettu lehden lukijoiden yksityisille, lehden aihepiiriin liittyvien tavaroiden lahjoitus/vaihto/myynti/osto-ilmoituksille.

Mikäli tarvitset näkyvyyttä yrityksen palveluiden tai taravamyynnin markkinoinnissa, kysy ilmoitustarjousta s-postilla.

Ilmoituksen jättäminen vaatii kirjautumisen sivuston käyttäjäksi ja ilmoittaja voi halutessaan rajoittaa ilmoituksessa mainittujen yhteystietojen näyttämisen vain toisille kirjautuneille käyttäjille.

Vastuut

Riffi-lehti ja Idemco oy (jäljempänä ylläpitäjä) tarjoavat ainoastaan julkaisualustan yksityishenkilöiden ilmoituksille, eikä ylläpitäjä vastaa ilmoitusten sisällöstä, tai ilmoitusten perusteella mahdollisesti aiheutuneista vahingoista.

Ilmoittaja on aina itse vastuussa ilmoituksen sisällöstä (esimerkiksi tuotteen kuvauksen oikeellisuudesta) sekä siitä, että toiminta on Suomessa voimassaolevien lakien ja asetusten mukaista.

Huomioi, että valitettavasti netti on suosiollinen ympäristö myös huijareille. Vaikka ilmoituksen luonti vaatii kirjautumisen, emme voi valvoa emmekä taata ilmoitusten sisältöä tai ilmoittajien henkilöyttä. Jos jokin vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se luultavasti on sitä.

Käytä maalaisjärkeä. Rahojen maksaminen ennakkoon ei ole suositeltavaa. Varmista ensin myynnissä olevan tuotteen olemassaolo, toimivuus ja muut hintaan vaikuttavat seikat ja tee mieluiten kaupat kasvokkain.

Laadi aina kauppakirja, josta käyvät ilmi

 • osapuolten henkilötiedot osoitteineen
 • hyödykkeet joita kauppakirja koskee
 • sovittu hinta, maksuehdot sekä maksutapa
 • sovittu omistusoikeuden siirtyminen
 • muut mahdolliset osapuolten keskenään sopimat ehdot
 • päiväys ja paikka
 • osapuolten allekirjoitus

Kauppakirjasta tehdään kaksi samasanaista kappaletta, yksi kummallekin osapuolelle.

Ilmoita välittömästi ylläpitäjälle, jos havaitset epäilyttävää toimintaa Riffin toripalstalla.

Väärinkäytösten varalta kaikki tämän palstan ilmoitukset arkistoidaan kuudeksi kuukaudeksi, ja tietoja luovutetaan viranomaisille heidän mahdollisen pyyntönsä perusteella.

Ohjeet

Toripalstan toimivuuden vuoksi noudata seuraavia periaatteita:

 • Otsikoi ilmoituksesi selkeästi ja lyhyesti
 • Kuvaa etsimäsi tai myymäsi tuote selkeästi, totuudenmukaisesti ja riittävän kattavasti. Kirjoita tekstisi itse, älä kopioi muilta.

Jos viittaat esimerkiksi johonkin ilmoituksen sisältöön liittyvään lehtiartikkeliin, joka on luettavissa netistä kyseisen lehden sivustolla, sijoita ko. sivun url-osoite esittelytekstiin omalle rivillensä esimerkiksi näin:

Lue X-lehden arvio laitteesta www .aviisinnimi .pääte

Torin automatiikka muuntaa www-osoitteen linkiksi, kun tallennat ilmoituksen

Linkitä ilmoitukseen vain sellaisia sivustoja, jotka liittyvät suoraan ko. ilmoituksen asiaan.

Huomioi, että ilmoitukset tyypitetään (lahjoitetaan/myydään/ostetaan/vaihdetaan) ja sekä valmistajan nimi että mallitunnus täytetään erikseen. Otsikon ei siis tarvitse olla ”Myydään X-valmistajan Y-malli”. Mielenkiintoisempi otsikko saattaa tehostaa ilmoituksesi saamaa huomiota.

 • Valitse huolellisesti ilmoituksen tyyppi (lahjoitetaan/myydään/ostetaan/vaihdetaan) sekä kategoria (Akustiset kitarat & bassot / Efektipedaalit instrumenttikäyttöön / Instrumenttivahvistimet & kaiutinkaapit / Kosketinsoittimet jne.), ynnä ikäluokitus (nykyaika/vintage/super vintage), jotta hakutoiminnot toimivat kunnolla.

  Laita ilmoitukseen vain yhteen ja samaan kategoriaan kuuluvia tuotteita. Näin ne löytyvät hakutoiminnolla parhaiten. Sekapaketin sijasta luo useampia erillisiä ilmoituksia, ja luokittele ne omiin kategorioihinsa.

 • Käytä ilmoituksessa vain kuvia, jotka ovat nimenomaan ilmoituksessa esiteltävästä tuotteesta ja joiden käyttöön sinulla on oikeus. Viisainta on ottaa kuvat itse tai pyytää kaveria tekemään se puolestasi.

  Muualta netistä löytämäsi kuvan käyttö on ehdottomasti kielletty. Mikään osapuoli ei halua sotkeutua tekijänoikeuskiistaan, jonka aiheena on luvatta myynti-ilmoitukseen laitettu kuva.

  Älä myöskään käytä asiaan liittymätöntä tunnelmakuvitusta. Haukotteleva kissa on ehkä veikeä, mutta sellainen kuva sopii facebookiin, ei toripalstalle.

 • Ilmoita tuotetta vain yhdessä ilmoituksessa. Saman ilmoituksen toistaminen tai sisällön monistaminen muihin ilmoituksiin on kiellettyä.

 

Tuoteväärennösten myynti ei ole sallittua Riffi-lehden toripalstalla.

Riffin toripalsta on maksuton ja se on tarkoitettu lisäpalveluksi lukijoille. Ylläpitäjä ei ole vastuussa sivuston katkottomasta tai häiriöttömästä toiminnasta, mutta mahdolliset häiriöt pyritään luonnollisestikin korjaamaan ensi tilassa.

Ylläpitäjä pidättää itselleen oikeuden poistaa oman harkintansa mukaan ilmoitukset, joiden katsoo rikkovan tori-palstan sääntöjä, olevan ohjeiden vastaisia tai jollain tavoin muuten asiattomia.

Ilmoita Riffin toripalstaa koskevista häiriötilanteista sähköpostilla.

Riffin toripalstan toimivuutta parantavat kehitysehdotukset ovat tervetulleita. Käytä sähköpostia.

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy