Cardinal & Raven – kardinaali vai korppi?

|
Image
 

 

Electro-Voice Blue – tyylikäs muoto, erinomainen ääni ja sopuisa hinta. Voiko kohtuudella enempää pyytääkään?

 

Kondensaattoriperiaatteella toimiva Cardinal ja dynaaminen Raven ovat molemmat suuntakuvioltaan herttoja ja tarkoitettu niin keikka- kuin studiokäyttöönkin. Valmistaja mainitsee erityisenä käyttökohteena laulun ja toissijaisena instrumentit. Pikavauhtia käyntiin polkaistun testin kokeet tehtiin studiossa ja pääasiallisesti soittimia äänittäen.

Topakka ensituntuma
Mekaanisesti molemmat mikrofonit ovat luotettavan jämäkän tuntuisia ja kiinnitysmekaniikka toimii moitteetta. Kun mikrofonia pitelee kädessään irrallisena, kookas siipiruuvi vaikuttaa vähän hankalalta käyttää. Vaan kun mikrofonin asentaa telineeseen, niin tilanne onkin jo ihan toinen: siipiruuvi kiristää haarukkaan akseloidun sukkulan täsmällisesti asentoonsa. Akselin kiristystä varten pakkauksessa on mukana vielä erikseen pieni kuusiokoloavain.
Sovite eurooppalaiseen telinekierteeseen löytyy sekin paketista ja pieni bonusplussa kirjataan siitä, että soviteruuvi kiertyy adapteriin siististi pohjaan saakka, eikä kolmasosa sen pituudesta jää törröttämään näkösälle, kuten usein on nähty vastaavissa tapauksissa.
Esteettinen ilo on myös kummankin mallin mukana toimitettava samettipussukka, johon mikrofonin voi sujauttaa käyttötauon, tai kuljetuksen ajaksi.
 

Oheinen teksti on näyte artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 2/2008).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.