Gretsch Progressive Bop Kit – dollarihymy aikojen takaa

|
Image
Image
 

Gretsch palautti vuosipäivän kunniaksi tuotantoon Round BAdge -kauden rummuston, jonka soinnissa on kaikuja viiden vuosikymmenen takaaa.

Gretsch taitaa olla toimivista isoista rumputehtaista iäkkäin, ja 125 vuoden aikana on ehtinyt kertyä mallistoa mistä ammentaa. Juhlan kunniaksi Gretsch veisti nykypäivään sovelletut replikarummustot kolmesta legendaarisimmasta setistään.

Näistä koesoittoon sain Progressive Bop -setin, joka on johdettu klassisesta Be-bop -rummustosta. Näpsäkän kokoisen Bopin sisarsarja on isommalla bassarilla mutta matalammalla virvelillä ja kullanvärisillä rautaosilla varusteltu Progressive Jazz. Kookkain juhlasetti on kahden lattiatomin klassinen rokkikattaus 60-luvun henkeen.
Progressive Bop -rummustossa on kuusimilliset vaahterapohjaiset USA-rungot, joita Gretsch on käyttänyt 1950-luvun lopulta. Täyttä varmuutta joka viilukerroksen olemuksesta ei saatu, ja sisärungon puunsyyt kätkevä hopeakylläste torppaa arvausyritykset.

 

 

Oheinen teksti on näyte artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 2/2009).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.