Boss AD-2 Acoustic Preamp on kumppani akustiselle kitaralle

Image

Boss on tuonut markkinoille oman vaihtoehtonsa akustisen kitaran linjasoinnin parantamiseen.

Boss AD-2 ei tarjoa perinteisiä sävysäätöjä, vaan soinnin luonnetta muokataan Ambience- ja Acoustic Resonance –säätimillä. Ensin mainittu tarkoittaa digitaalista kaikua, jonka valmistaja ilmoittaa olevan studiotasoinen. Vaikka toiminolle on vain yksi säädin, sen takaa luvataan löytyvän laaja-alaisesti erityyppistä kaikua. 

 

Image

 

Acoustic Resonance -säädön funktio on parantaa tallanalusmikrofonien usein hieman ikävää luonnetta muuntamalla linjasointia enemmänkin kitaran luonnollisen äänen suuntaan. Säätimen avulla AD-2 analysoi sisääntulevan signaalin luonnetta ja prosessoi sitä soiton aikana.

Näiden lisäksi Boss AD-2 on varustettu Notch filter –säätimellä, jolla voidaan suodattaa soundista kiertoa aiheuttava taajuusalue. Pedaalissa on yksi sisäänmeno, output-lähtö akustista vahvistinta/monitoria varten sekä plugimuotoinen balansoitu linjalähtö mikseriä varten. Kaiku on mahdollista ohjata halutessa vain output-lähtöön.

Boss AD-2 on varustettu bufferoidulla ohituskytkennällä, ja se toimii yhdeksän voltin paristolla tai verkkolaitteella (jälkimmäistä suositellaan).

Lue Boss AD-2 –pedaalin käyttötesti Riffin numerosta 1/2017.

Lisätiedot: Roland Suomi