Digitech TRIO+ – komppikoneesta kasvoi luupperi

Image

Alkuperäinen Digitech Trio hallitsi seitsemän eri genreä, joissa se loihti kitaristin rinnalle rumpalin ja basistin muodostaman komppiryhmän. Uusi Trio Plus taitaa kaksitoista eri tyyliä ja lisäksi mukana on ihan uusi toiminto – luupperi, johon voi tallentaa omaa soittoaan.

Aiemman mallin säädinviisikko on on siirtynyt uuteen Plus-versioon lähes sellaisenaan, mutta jatkoksi on liitetty kuudeskin potentiometri, jolla hallitaan luupperiin tallennetun soiton voimakkuutta.

Omat volume-säätimensä basistille ja rumpalille ovat ennallaan, samoin tempo sekä style-valitsin, jolla poimitaan kunkin musiikillisen laatikon sisältä tarkempi tulkinnallinen muoto. Tarjolla on 12 eri varianttia suorana 4/4-tahkouksena tai letkeämpänä 3/4-keinuntana.

Genren valintakytkin on kasvanut viidellä lisäpykälällä ja varsin kattavaan kokoelmaan sisältyvät nyt blues, R&B, rock, alternative rock, metal, pop, electronic pop, hip-hop, country, folk, latin, sekä hännänhuippuna jazz.

Digitechin mukaan Trio Plus tunnistaa kitaransoitosta sekä soinnut että rytmiikan, ja osaa niiden perusteella tuottaa automaattisesti valitun tyylin mukaista rummutusta ja bassottelua. Basismin suhteen käyttäjä voi jopa ohjeistaa koneen soittamaan jollakin kolmesta eri meiningistä – joko hyvin simppeliä jumpsuttelua, vähän eloisampaa linjaa tai hyvin monimutkaista tekstuuria.

Trio Plussan luupperiin voi tallentaa rajattoman määrän itseään toistavia kerroksia. Äänitetyn luupin voimakkuudelle on oma säätimensä, joten virtuaalibasistin ja mielikuvitusrumpalin rinnalle lisätyn oikean soiton saa niiden kanssa sopivaan balanssiin.

Luupperia voi käyttää myös itsekseen, ilman bändiautomatiikkaa. Mutta ilman SD-muistikorttia se ei pelaa, sillä sekä luupin audiotieto että sitä koskevat muut määritteet tallennetaan kortille.
Nuo muut määritteet sisältävät esimerkiksi merkinnän siitä, onko kyseinen luuppi kappaleen intro vai kenties säkeistö, ellei sitten kyseessä olekin kertosäe, bridge tai outro.
Tarjolla on siis viisi musiikillista palikkaa, joista voi koota kappaleen joko ennalta sommiteltuun kiinteään muotoon, tai esityksen aikana koostettavaksi raaka-ainevarastoksi. Muistissa on tilaa 12 kappaleelle.

Trio Plussan luupperia ohjataan pelkistetyimillään pedaalin yhdellä omalla polkukytkimellä, mutta laajimmillaan sen käyttömahdollisuudet ovat, kun ohjaimeksi valjastetaan erillisvarusteena myytävä FS3X-lisäpedaali.

Ulkoisia varusteita voi käyttää muutenkin, sillä Trio Plus on aiemman mallin tavoin varustettu erilliselle efektilaitteelle tarkoitetuilla lähtö- ja paluuliitännöillä, joihin omat kitarapedaalinsa voi kytkeä.

 

LisätiedotEM Nordic