Gretsch Electromatic – puoliakustiset uusiin kuoseihin

Image

Gretsch julkisti kesällä puoliakustiset Electromatic-mallinsa tuoreilla väreillä ja ominaisuuksilla. Uusia malleja on kaikkiaan neljä, niin single- kuin double cut -versioina. Myös vasenkätiset ja 12-kielisen soundiin mieltyneet on huomioitu.

Kaikissa uusissa Gretsch Electromatic Hollow Body -malleissa on tehdasasennuksena kaksi Black Top Filter´Tron -humbuckeria, joiden luvataan antavan purevan, mutta myös selkeän täsmällisen soundin.

Kitaroiden rungot on tehty viisikerroksisesta vaahteralaminaatista suurin f-aukoin, ja niissä on ruusupuualustalla lepäävä Adjusto-Matic-talla.
Muita uusille malleille yhteisiä ominaisuuksia ovat soinnin yläkerran säilyttävä treble bleed -kytkentä master volumessa, Graph Techin NuBone -satula, nelikerroksinen reunalista sekä ´50-luvun lopun tyyliin listoitettu virityslapa.

Gretsch Electromatic G5420T on toteutettu yhdellä soololovella sekä varustettu Bigsby-kammella. Se on valmistajan mukaan muusikon arkikitaraksi suunniteltu malli.
Kuten muissakin uutuusmalleissa, sen ruusupuuotelaudassa on 12 tuuman radius, Neo-Classic -otelautamerkit, 22 medium jumbo -nauhaa sekä U-mallinen vaahterakaula.
Väreinä tarjotaan vaihtoehdot Orange Stain, Aspen Green ja Fairlane Blue.

Mallista on saatavilla myös vasenkätinen versio, G5420LH.

 

Image

G5422T-mallissa kaksi soololovea sekä ohuempi runko. Valmistajan mukaan sen soinnissa onkin enemmän kirkkaan kellomaista sävyä. Malli on saatavilla mustana sekä kuvan mukaisella Orange Stain -värjäyksellä, ja se on varustettu niin ikään Bigsby-kammella.
Gretsch Electromatic G5422TG on toteutettu samoin ominaisuuksin, mutta kullatuilla metalliosilla ja Hump Block -otelautamerkeillä. Se on tarjolla väreissä Walnut Stain ja Snowcrest White.

 

Image


Gretsch Electromatic G5422G-12 on uutuusjoukon 12-kielinen malli. Se on varustettu ”G-cutout”-kieltenpidikkeellä sekä Hump Block -otelautamerkein ja kullatuin metalliosin. Malli on saatavilla mustana tai Walnut Stain -värjäyksellä.

Lisätiedot: Fender Skandinavia