Korg monologue – uuden polven analoginen monosyntikka

Image

Viisi veikeää väriä, puinen takalaita, kahden oktaavin koskettimisto ja oskilloskooppi aaltomuodon näyttönä, siinä visuaaliset puitteet Korgin uudelle monosyntikalle, joka on nykytapaan myös täysin ohjelmoitava.

Muistipaikkoja on 100 ja niistä 80 on täytetty valmiiksi tehtaalla. Nekin ovat editoitavissa ja liikkeellähdön pitäisi käydä liukkaasti, sillä Miniloguen tavoin myös Monologuen toiminnot on järjestetty parametri per nuppi -logiikalla, eli kaikki säädöt ovat kaiken aikaa käsillä. Valmistaja painottaa kuitenkin, ettei Monologue ole typistetty versio Miniloguesta, vaan itsenäinen uusi soitin, jonka verhokäyrän säätö (EG), modulaatioreititykset sekä suodin ovat juuri sitä varten räätälöityjä.

 

Image

Alkujuuren soundille antavat kaksi oskillaattoria, joille kummallekin on kolme valinnaista aaltomuotoa sekä erikseen oma yläsävelten kirjoa tehokkaasti muokkaava Shape-säätimensä. Kakkososkillaattorille on myös neljä eri vaihtoehtoa oktaavialaksi sekä hienosäätö viritystä varten.
Ja oskillaattoreiden synkkaus sekä kehämodulointi onnistuvat nekin.

Yhteinen suodin on resonoivaa mallia ja valmistajan mukaan se tarjoa jyhkeän alakerran pöhinän.
Lisää muokkausvaraa tuo analoginen särö-efekti aivan signaaliketjun lopussa.

Monologue tarjoaa mahdollisuuden tallentaa neljän vapaavalintaisen eri säätimen liikkeet omaksi sekvenssikseen, joten soundiin saa kyllä eloisuutta. Semminkin, kun yksinkertainen, mutta monipuolinen verhokäyrä sekä LFO antavat lisää työkaluja staattisen soundin välttelyyn.
Monologuessa on myös 16 askeleen sekvensseri.

 

Image

Midi-liitäntöjen ohessa varusteluun kuuluvat nykyaikainen USB, sekä ajattomat 6,3 mm:n jakit linjalähdölle sekä kuulokkeilla. Monologuen linjatuloon voi kytkeä lisäksi myös ulkoisen äänilähteen, jonka soundia voi muokata soittimen suotimella ja säröosastolla.

Monologue toimii yhdeksän voltin verkkolaitteella tai kuudella AA-kokoisella paristolla. Viimeksimainittuja käytettässä toiminta-aikaa luvataan kuusi tuntia alkaaliparistoilla ja kahdeksan nikkeli-metalli-hybridiparistoilla.

LisätiedotEM Nordic