Marshall Handwired – käsityötä Englannin jaloimpia perinteitä kunnioittaen

Image

Marshall toi juuri avatuille NAMM-messuille neljä uutta Handwired-sarjan mallia. Uskollisesti vanhoja vuosikertalaitteita toisintavat Handwired-vahvistimet rakennetaan edelleen Englannissa.

Image

Kaikkein kauimmas historiaan sukeltaa 18-wattinen Marshall 1958X -kombo, kolmella ECC83-putkella (yksi tremololle) ja kahdella EL84-pääteputkella toteutettu vahvistin.  Myös tasasuuntaus on tehty putkella (EZ81). Celestion Greenback -kaiuttimia on kaksi, kooltaan kymppituumaisia ja nimelliseltä tehonkestoltaan 25wattia.
1973X on muilta osin prikulleen samanlainen, mutta kaiutinvarusteluna siinä on kaksi 12-tuumaista, 20-wattista Celestion T1221 -elementtiä. Ja autenttisuuden nimissä tämänkin mallin kaiuttimet on ikäännytetty niin, että soundi olisi mahdollisimman vanha jo uutena…

Marshall 1962HW nostaa tehot 30 wattiin ja kahdella 12-tuumaisella Celestionilla varustetun kombon esikuvana onkin Bluesbreaker-lempinimellä tunnettu kuusikymmenluvun klassikko. Kaiuttimina tässä kombossa on 25-wattiset G12C Greenbackit.
Etuasteen puolella on neljä ECC83-putkea, joista jälleen yksi tremolon palveluksessa.
GZ34-tasasuuntaajan jälkeen lopullisen potkun antaa kahdella KT66-putkella toimiva pääteaste.

Neljäs Marshallin uutuus on 2245THW, Bluesbreakerista erilliseksi nupiksi poimittu vahvistin.

Lisätiedot: DLX Music