Radial Tonebone Bumper tekee soittimen vaihdosta joutuisaa

Image

Keikalla tarvitaan kenties eri kappaleissa eri soittimia ja studiossa puolestaan täytyy useinkin soittaa perättäisiä raitoja eri soittimilla, tai etsiä juuri sitä sopivaa soundia useasta eri vaihtoehdosta. Työlästä? Ei välttämättä.

Jokaiseen piuhan irrotukseen ja uudestaan kytkemiseen menee jonkun verran aikaa ja usein pitää samalla tarkistaa vahvistimen asetuksia. Radial tarjoaa työn jouduttamiseksi Bumperia, johon voi kytkeä neljä eri soitinta samanaikaisesti – ja vaihtaa sitten niitä jalkakytkimellä ottojen välissä.

Bumperin tulojakit ovat kytkimellistä mallia ja ne tunnistavat milloin niihin on kytketty soitin kiinni. Kun jalkakytkintä naksauttaa, Bumber siirtyy jokaisella painalluksella seuraavan käytössä olevaan tuloon kunnes koko lenkki on kierretty.


Image

 

Radialilta kerrotaan, että Bumber on varustettu A-luokan kytkentäperiaatteella toteutetulla tuloasteella, joka bufferoi soittimen signaalin ja auttaa sitä selviämään pitkänkin signaalipolun päähän asti.
Bumper ei kuitenkaan sisällä varsinaista vahvistinta, joten lisäpotkua se ei signaalille anna. Eri soitinten keskinäiset signaalitasot voi tasoittaa jokaisen tulon omalla trimmillä, eikä soitinta vaihtaessa tarvitse siis kurotella vahvistimen hanikoille alvariinsa. Instrumentin vaihto keikalla ei myöskään aiheuta päänvaivaa saliäänen tai monitoreiden miksaajalle.

Kaksoisroolia vetävää trimmiruuvia voi käyttää vaihtoehtoisesti Drag-säätönä, jolla jäljitellään kitarapedaalin tai etuvahvistimen kuormitusta kitaralle. Radial valmistaa samaa kytkentää hyödyntävää erillistä Dragster-lisälaitetta, jonka testin voit lukea tämän linkin kautta.

 

Image

 

Takalaidan tuner out -liitännän kautta signaalin voi ohjata aina myös viritysmittarille.
Vankkaan teräskoteloon rakennettu Bumber tarvitsee toimiakseen yhdeksän voltin tasavirtaa ja virtalähteen liitäntä noudattaa Boss-standardia.

Lisätiedot: Radial