Roland RD-2000 on uusi lippulaiva

Image

Roland julkisti pitkän evoluution läpikäyneen RD-malliston uuden huippumallin, jonka valteiksi valmistaja nimeää kaksi itsenäistä ja keskenään erityyppistä soundikoneistoa, ainutlaatuisen hienostuneen soittotuntuman sekä monipuoliset kontrolleriominaisuudet, joilla laajemmankin setin hallinta sujuu niin keikalla kuin studiossakin.

RD-2000:n äänikoneistoista ensimmäinen keskittyy kokonaan akustisten pianosoundien tuottamiseen Rolandin kehittämällä V-Piano-tekniikalla, ja uutukaisessa riittää vääntöä täyteen polyfoniaan koko koskettimiston mitalla.
Toinen RD-2000:n äänikoneistoista keskittyy 128 äänen polyfoniallaan 1970-luvun sähköpianoklassikoitten soundeihin sekä Rolandin aiempien soitinten (RD-1000 ja MKS-20) äänimaailmaan. Lisäksi se tarjoaa yli 1100 erilaista muuta soundia, jotka soveltuvat hyvin monenlaisiin musiikkityyleihin.

 

Image

 

Uutuusmallin PHA-50-vasarakoneistolla toteutettu koskettimisto tarjoaa valmistajan mukaan täydellisen tuntuman soittimen soundeihin, jotka vastaavat soittajan otteisiin akustisista huippusoittimista tuttuun tapaan. 
Koneiston valmistusaineiksi kerrotan puu sekä ”valetut materiaalit” ja erinomaisen soittotuntuman lisäksi konstruktion kerrotaan myös kestävän aikaa ja rasituksia.

 

Image

 

RD-2000 soveltuu myös kosketinkioskin perustaksi, sillä se tarjoaa RD-malliston laajimmat kontrolliominaisuudet, joilla voi hallinnoida isoakin soitinarsenaalia keikalla tai studiossa. Scene-muistipaikat, led-valoin varustetut säätimet sekä kahdeksan erillistä – joko soittimen sisäistä tai ulkoista kohdetta ohjaavaa – koskettimiston vyöhykettä ovat vasta alkua master-koskettimiston mahdollisuuksia lueteltaessa.

Sekä audio- että midi kulkevat RD-2000:n oman USB-liitynnän kautta tietokoneelle, jotta myös softainstrumenttien hallinta ja liitto audio/midi-sekvenssereiden kanssa solmiutuisi pulmitta. 
Softasoitinten soundeja voi myös kierrättää RD-2000:n kautta, jolloin ne saa ohjattua myös RD-2000:n audiolähtöihin. Niitä on tarjolla balansoituna kahden XLR-liittimen stereoparina ja sille rinnakkaisena jakkiliitäntänä, sekä erillisen stereofonisena apulähtönä.

Lisätiedot: Roland