Tannoy CMS 3.0 – asennuskaiutinten uusi mallipolvi

Image

Varhaisella 1990-luvulla esitelty Tannoy Ceiling Monitor System on viety kolmanteen polveensa, jossa hyödynnetään edelleen valmistajansa studiomonitoreista tuttua koaksiaalista Dual Concentric -kaiutinrakennetta.

 

Uutuusviisikosta neljä korvaa edellisen mallipolven vastaavat kaiuttimet ja tuossa joukossa ovat uudistetut neli-, viisi-, kuusi- ja kahdeksantuumaiset versiot CMS DC -malleista.

Viides CMS 3.0 -kaiutin on täysin uusi tuttavuus, korkeita tiloja varten suunniteltu kapeakeilainen CMS 803DCQ, jonka mallitunnuksen numerosarjasta löytyvät viittaukset sekä kahdeksantuumaiseen kartiolementtiin että mallisarjan iteraatioon 3.

Image

Tannoyn tiedotteessa kerrotaan, että koko sarjassa käytetään uutta Torus Ogive -aalto-ohjainta, jonka ansiosta suuntaavuus etenkin ylimmillä taajuuksilla on aiempaakin hallitumpi.

Asennusmukavuutta puolestaan on tehostettu kaiuttimen takaosan uudella suojakopalla, näppärämmillä liitännöillä ja kätevämmillä kiinnitysleuoilla.

Uppokaiuttimen näkösälle jäävä pinta on myös nyt helpompi istuttaa ympäröivään maisemaan, kiitos uuden Arco Grille -suojaverkkovalikoiman.

Jo edellä mainitun uuden aalto-ohjaimen lisäksi valmistaja mainitsee tavaramerkiksi rekisteröidyn Omnimagnet-tekniikan sekä aiempaakin paremman vaiheistuksen sovituksen basso- ja diskanttikaistojen välillä.

Tannoy CMS 3.0 -sarjan kaiuttimien nimellisimpedanssi on 16 ohmia ja valmistaja suosittaa niiden ohjaamiseen LAB Gruppen Lucia -päätevahvistimilla, jolloin yhden vahvistinkanavan perään voidaan kytkeä enimmillään kahdeksan kaiutinta.

 

Lisätiedot: Bright Sales & Installation