VOX MV-50 – puolen kilon vahvistimella vaikka keikalle

Image

Ensin tulivat pelkillä triodiputkilla varustetut pienitehoiset vahvistimet. Nyt ovat tuloaan alkaneet tehdä miniatyyriputkilla varustetut vahvistimet. Ensimmäisenä taisi tällä saralla ehtiä ehtiä BluAmp, ja nyt on vuorossa perinteikäs vahvistinmerkki Vox. 

Vox MV-50 –sarja tarjoaa kolme minikokoista vahvistinnuppia, joiden nimellisteho on neljän ohmin kuormalla 50 wattia. Näiden pikkujättiläisten soundin ja tehon salaisuus pohjaa eritoten kahteen asiaan.
Ensinnäkin niiden analoginen etuastekytkentä on varustettu Korgin ja Noritake Itronin suunnittelemalla Nutube 6P1 -miniatyyriputkella, joka toimii triodi-putken tavoin.
Toisaalta vahvistimien pääteaste hyödyntää D-luokan päätetekniikkaa, mikä mahdollistaa näinkin suuren tehon tällä fysiikalla. Valmistajan mukaan uutuuskolmikosta onkin haastamaan jopa ”oikeat” putkivahvistimet.

Image

Voxin uutuussarjan kolme vahvistinnuppia ovat toiminnoiltaan identtiset. Kukin niistä on kuitenkin suunniteltu juuri tietynlaista soundityyppiä varten.
MV-50 AC:n esikuvana on ollut saman valmistajan legendaarinen AC-30 -kombo. Sen sointityyppi soveltuukin tilanteeseen jossa haetaan erityisesti reunasäröä (crunch) sekä Voxille ominaista yläpään kimallusta. Käyttäjälle on tarjolla soundin muokkaukseen gain-, tone- ja volume-säädöt.

 

Image

Vox MV-50 Clean taas tarjoaa juuri sitä mitä nimi lupaa, eli puhdasta soundia, joka ääripäässä ulottuu aina särön rajamaille. Sen esikuvana ovat olleet amerikkalaiset perinnevahvistimet, ja puhdasta sointivaraa todella luvataan löytyvän kunnolla. Sointia muokataan treble-, bass- ja volume-säätimillä.

 

Image

Vox MV-50 Rock on jälleen kallellaan Britanniaan. Se on nimittäin suunniteltu niille, joita miellyttää brittityylinen high gain -särö. Säätäminen tapahtuu gain-, tone- ja volume-säädöistä.

 

Image

Vox MV-50 -sarjan pariksi valmistaja tarjoaa BC112- ja BC108-kaappeja, ja kahdeksan ohmin kuormalla tehoa saadaan 25 wattia. Vahvistimet toimivat kuitenkin minkä tahansa kaapin kanssa, sillä takapaneelissa on impedanssivalitsin.

Image

Samoin löytyy Deep/Flat-kytkin, jonka avulla sointi voidaan optimoida pienelle ja suurelle kaapille sopivaksi. Deep-vaihtoehto painottaa matalia taajuuksia, ja sopii täten BC108:lle tai muulle vastaavalle pikkukaapille. Flat taas tarjoaa taajuusvasteen vailla korostumia tai leikkauksia, ja sopii täten paremmin isommille vahvistinkaapeille.

Luonnollisesti Vox MV-50 -vahvistimet on varustettu kuuloke/linjalähdöllä ja kaappisimulaatiolla. Sen suunnittelussa on valmistajan mukaan konsultoitu studioammattilaisia ja käytetty ”parhaita vintage-mikrofoneja ja -etuasteita”. Lisäksi vahvistimissa on kytkimellä valittavissa Auto Power Off -toiminto, joka sammuttaa vahvistimen, mikäli pääteasteesta ei tule ääntä noin 15 minuuttiin.

Vox MV-50 -sarjan vahvistimet painavat kukin 540 grammaa ja ne toimitetaan verkkomuuntajan ja virtajohdon kera.

LisätiedotEM Nordic