Frankfurt 2014 kuvakatsaus

Image

Tunnelmia Frankfurtin Prolight & Sound- ja Musikmesse-tapahtumasta

 

Image

Allen & Heathin osastolla Qu-24 veti puoleensa innokkaita kokeilijoita, eivätkä tyhjän panttina seisoneet muutkaan mikserimallit. Qu-sarjan kimpussa häärineiden huulilta saattoi lukea jo kysymyksen 32-kanavaisen mallin mahdollisuudesta, eikä moista ajatusta mitenkään lähdetty valmistajan suulla suinkaan torppaamaan…
Lisätiedot: Noretron Audio

 

Image

Myös analogipuolella esiteltiin uusia miksereitä, eivätkä ne jääneet lainkaan digivehkeiden jalkoihin kiinnostavuudessaan. API BOX on suunniteltu tietokonestudion keskuskalusteeksi, niin tallennuksen kuin miksauksenkin aikana. Luvassa sama legendaarinen soundi ja samat suuren tiskin master-lohkon toiminnot kuin valmistajan isommissa konsoleissa.
Lisätiedot: MSonic

 

Image

Beyerdynamic juhlisti 90-vuotista taivaltaan mm. retrospektiivisellä kuvaseinällä, jossa riitti siinäkin tutkittavaa, kenelle henkilökohtaisen nostalgian kenelle uteliaan historiantutkimuksen merkeissä.
Lisätiedot: F-Musiikki

 

Image

Kun ammattiäänen puolella edustettuina ovat käytännöllisesti katsottuna kaikki alan keskeiset toimijat, pääsee uutuustuotteita skannaamaan aivan laidasta laitaan. Petteri Laukkanen ja Petri Peltovako (Oopperatalo) tutustumassa DPA:n uusiin kaulanauhan tavoin asennettaviin pienoismikrofoneihin ja d’facto-solistimallistoon, jota parhaillaan esittelee suomalaisen maahantuojan tuotespesialisti Jorma Tikka (Noretron Audio).

 

Image

Näppituntumaa laitteisiin helpottaa vertailua, kun myös kaikki kilpailevat merkit löytyvät lyhyen kävelymatkan piiristä. Digicoa esittelemässä projekti-insinööri Kari Lehtonen (Hedcom), tiukkoja kysymyksiä esittämässä Tommi Koskinen (Espoon Kaupunginteatteri).
Lisätiedot Digicon tuotteista: Hedcom

 

Image


FBT Modus – line array ei jäänyt hetken muoti-ilmiöksi, vaan tarjonta kasvaa ja uudet laitepolvet pesevät aiemmat mennen tullen…
Lisätiedot: Noretron Communications

 

Image

Jukka Nykänen ja Pekko Simonsuuri (Transmix), Tommi Saarela (Riffi ja AV-Visio), sekä Jorma Tikka (Noretron Audio)  aamutuimaan vaihtamassa kuulumisia.

 

Image

Focusrite iTrack Dock on iPadille suunniteltu telakka, joka muunta tabletin näppäräksi pikkustudioksi. Ja kokeilijoita riitti jonoksi asti…
Lisätiedot: Studiotec

 

Image

 

Roland oli jakanut läsnäolonsa jopa kolmeen eri pisteeseen: kasihallista löytyivät pro audio -tuotteet ja viitoshallin alakerrasta perinteiset soitinkauppakamat. Hyvä oli meininki alakerrankin demolavalla, kun aiheena olivat trubaduurin esitystä tukevan keinoharmoniaprosessorin ja muiden lauluefektien käyttö, mutta vielä hurjempi oli succee yläkerrassa, jossa esiteltiin uuden AIRA-sarjan mahdollisuuksia.

Image

 

Lisätiedot: Roland Suomi 

 

 

Image

Gibson täyttää 120 vuotta ja toi messuille perinteiseen tapaan yhden kitarapuolen suurimmista osastoista sekä pihalla päristelevät surmanajajat (?). Etualalla hyvinvalaistut testipisteet messuväelle, taustalla hämärähommissa eräs etelän rokkia erittäin lujaa veivannut puoliakustinen trio…


Image

Musikmessen eräs hieno piirre on tapahtuman moni-ilmeisyys – kun yhdessä hallissa saattaa kohdata klarinetin suukappaleen äärelle hartaasti hiljentyneen puhaltajan voi seuravassa tuokiossa huomata saapuneensa keskelle DJ-kamojen suurnäyttelyä. Eikun skrätsäämään…


Image

Jari Ukkonen vetää nyt Yamaha Commercial Audion eli ammattipuolen järeään liikuteltavaan äänentoistoon ja kiinteisiin asennuksiin tarkoitettujen tuotteiden jakelusta ja markkinoinnista vastaavaa uutta Yamahan yksikköä, Ilkka Hilden taas jatkaa F-Musiikilla Yamahan musiikkikauppatuotteiden eli ”bändikamojen” maahantuonnin sekä mainittujen CA-tuotteiden vähittäismyynnin parissa.
Lisätiedot: F-Musiikki

Image


Originaali ja innostava. Mitäpä tuohon sitten sanoisi?

 

Image

Lewitt ravistelee raikkaalla otteella mikrofonimaailman vanhoja asetelmia. Uusi USB-liitännällä varustettu stereomikrofoni saa hymyn esiin, eikä tarvitse kuvaajan yhtään maanitella… Kuvassa Roman Perschon (”hra Lewitt itse”) ja Pekka Paukku (Profitron).
Lisätiedot: Profitron


Image

Luna-kitarat ja ukulelet on tehty koristelussa pihtaamatta – intarsiaa, korukaiverrusta, helmiäisiä, aivan kaikkea löytyy silmäniloksi…

Image


Markus Torviainen on jo vuosia suunnitellut Adam Hallille audiolaitteita Palmerin kitaravehkeistä LD Systemsin äänentoistokamppeisiin. Sylissä viisiwattinen Palmer-kombo.

Image


Eroon akustisesta mekkalasta ja tilalle soundit koneelta?
2Box-triggerit ja verkkokalvot haastavat perinteiset mahtimerkit Rolandin ja Yamahan…
Lisätiedot: Soundtools

 

Image


Suomalaista kaiutinosaamista maailmalle: Aura Audion Jan Thomé esittelemässä omaa bassorefleksirakennetta, jossa band-pass-rakenne ja erimittaiset kammiot summaavat elementin etu- ja takapuolen aallot mahdollisimman tehokkaasti ja säröttä. Tuloksena poikkeuksellisisen hyvä hyötysuhde.
Mallistoa löytyy kymppituumaisesta 30-tuumaiseen asti.
Lisätiedot: Aura Audio

 

Image


Meriitti se on tämäkin: monitoriääni Metallican mitalla…
Lisätiedot: Studiotec

Image

Kiinnostaisiko kokeilla kunnon analogisynaa kuten vaikka Moog 37…

Image

… vaiko saman valmistajan analogisia kitatapedaaelita?

Image


Neve Genesys – digitaalisesti kontrolloitu ja ohjelmoitava analogimikseri, todellinen hybridi?

Image

Orange rusentaa soundin rokiksi.
Lisätiedot: Musamaailma

Image

Petteri Murto (Sennheiser) ja  valmistajan tuorein mikrofoni, vaihtuvilla suuntakuviolla varustettu isokalvoinen MK 8. Tulossa kauppoihin alkusyksystä, Riffin testiin toivottavasti jo hiukan ennen…
Lisätiedot: Sennheiser Nordic Suomi

 

Image

Uutiset analogisen audion kuolemasta ovat vahvasti liioiteltuja.

 

Image


QSC Touchmix on eräs mielenkiintoisimpia pienen kokoluokan digimiksereitä. Odotamme testikoneen saamista laajempaa raporttia varten…

Lisätiedot: Em Nordic

 

Image

Messut on loistava miljöö kollegoiden tapaamisen ja ajatustenvaihtoon. Meneillään leppoisat aamukahvit Lab Gruppenilla kollegiaalisen rupattelun merkeissä. Kuvassa Jouni Sironen (Viking Line), Kai Granholm (Finlandia Talo), Tommi Puisto (Applylight) sekä osaston isäntä Martin Andersson Lab Grubbenilta.

 

Image

Soundcraft Vi3000 laajentaa järeiden miksereiden valikoimaa…
Lisätiedot: Studiotec

Image

Aito asia…
Lisätiedot: Fender

 

Image

Hauska tappa vanha tuttu: EBS:n ValveDrive-pedaali on aikoinaan Riffissäkin testattu ja hyväksi havaittu. Nyt laite palvelee myös di-boksina, kiitos balansoiduin linjalähdön.

Lisätiedot: F-Musiikki

 

Image

Proelin osastolla ei ollut uutuuksista pulaa. Järeimmän segmentin muodostaa aivan oman merkkinään markkinoitava Axiom-mallisto, kevyempään käyttöön tarjolla on Proel-logolla merkattua  sarjaa akkukäyttöisistä aktiivikaiuttimista testimenestyjä Flashiin asti. Veli-Heikki Auvinen esittelee upo uutta V-sarjaa, johon kuuluvat 8-, 10-, 12- ja 15-tuumaiset mallit.

Lisätiedot: Noretron Audio

 

Image


Tuliterän Vintage-pianon sisällä on Rhodesista tuttuja rakenteita. Ja soundi on niiiin rouhea!

 

Image


Messujen keskeistä antia ovat lukuisat demotkin, tyylilajin vaihdellessa äärestä laitaan. Hyvällä meiningillä soul-funkia vetänyt Xantone Blacq piiskasi Yamahan CP4-pianosta täyttä bändiä vastaavan grooven ja lauloi päälle komeasti. Kun jalat eivät enää kanna, istu hetkeksi kuuntelemaan…
Lisätiedot: F-musiikki

 

Yksilöityjä tuoteuutisia messuilta julkaistaan lähiaikoina sekä tällä palstalla että seuraavassa Riffissä (2/2014).

Lisätietoja Frankfurtin messuista antaa Suomessa Messeforum

Toimituksen huomautus: uutiseen on lisätty julkaisupäivän illalla kaksi alkuperäisestä latauksesta puuttumaan jäänyttä, Rolandin demoesityksiä koskevaa kuvaa.