Epiphone Les Paul ES Pro on klassikkokitaroiden synteesi

Image

Gibson esitteli pari vuotta sitten ES Les Paul –mallinsa, joka yhdisti Les Paulin muotokielen ES-mallien puoliakustiseen rakenteeseen. Nyt saman synteesin tarjoilee Epiphone, luonnollisesti huokeampaan hintaan.

Epiphone Les Paul ES Pro´ssa on kolmikerroksinen loimuvaahterakansi ja vaahterarunko sekä tietysti f-aukot. Rungon sisällä on perinteiseen tyyliin keskipalkki.

Kaula taas on muotoiltu 1960-luvun Slim Taper –tyyliseen D-profiiliin. Se on valmistettu mahongista ja medium jumbo –nauhoilla varustettu otelauta puolestaan ruusupuusta.

Image

 

Groverin Rotomatic –virityskoneisto toimii 18:1-välityksellä, ja sen luvataan mahdollistavan nopean ja tarkan virittämisen.
Tune-o-matic –talla ja kielten pidike puolestaan on Epiphonen omaa LockTone-mallia, jossa on metalliosien aikaisempaa jämäkämmän kontaktin avulla on pyritty parempaan soivuuteen.
Lähtöjakinkin luvataan olevan jämäkämpää sorttia senkin.

Les Paul ES Pro on varustettu Epiphonen ProBucker –humbuckereilla, joilla valmistaja on pyrkinyt tuomaan alkuperäisten PAF-humbuckereiden soundin nykykäyttäjälle huokeaan hintaan.
Tallamikrofonina kitarassa on ProBucker-3, ja se on hieman tuhdimpi kuin kaulapuolelle asennettu ProBucker-2.
Molemmat on mahdollista puolittaa volume-säätimien nostokytkimillä, mikä tietysti laajentaa palettia.

Image

Epiphone Les Paul ES Pro on saatavilla paitsi viininpunaisena, myös väreissä Faded Cherry Sunburst ja Translucent Black.

Lisätiedot: Into-Luthman