Klark Teknik KT-2A – dynamiikan tasoittelua perinteisillä putkilla ja optoelektroniikalla

Image

Valmistajan tiedote tarjoaa otsikon jatkeeksi vielä kolmannenkin täkyn: juuri tätä mallia varten mitoitetut Midas-muuntajat tulo- ja lähtöliitännässä.

Teletronixin LA-2A-klassikkomallista vaikutteensa saanut KT-2A loiventaa dynamiikan vaihteluita alkuperäislaitteen tavoin elektroluminenssiin perustuvalla valovastus-kytkennällä, jonka kerrotaan reagoivan viiveettä ja täsmällisesti signaalitason vaihteluihin. 

 

Image

Yksinkertaisten säätöjen salaisuuus on juuri optoelektroniikassa, jonka toiminta mukautuu kulloiseenkin ohjelmamateriaalin. Kompression attack-ajaksi ilmoitetaan 10 millisekuntia, kun taas ohjelmamateriaalista riippuva release-aika puolestaan on  50 millisekunnista viiteen sekuntiin.
 
Kompressiosuhde on nimellisesti 4:1, mutta sekin regoi ohjelmamateriaaliin jonkin verran. Tiukempaa mankelointia varten suunniteltu Limiter-moodi puolestaan toimii 30:1-puristuksella. 

 

Klark Teknik KT-2A:n signaalipolku on koko pituudeltaan perinteiseen tapaan erillisin komponentein toteutettu, ja lisäksi se perustuu putkitekniikkaan (12AX7, 12BH7 ja EL84).
Laitteen taajuusvasteeksi ilmoitetaan 10 Hz – 20 kHz (+/- 1 dB).

Perinteinen neulamittari näyttää valinnaisesti vaimennuksen määrää tai lähtösignaalin tasoa.
KT-2A on itsessään monolaite, mutta kahden laitteen linkitys stereoksi onnistuu sekin.

 

Image

Midas-muuntajilla balansoidut tulo- ja lähtöliitännät on toteutettu Neutrikin XLR-liittimillä.
 

Lisätiedot: Bright Sales & Installation