Ben Miller Band: Any Way, Shape Or Form

Image

Ainekset ovat tuttuja, mutta toteutus on persoonallinen. Ben Miller Bandin ”Ozark Stompiksi” ristimä musiikki on moni-ilmeistä Amerikan-rootsia. Monipuolinen on myös soitinarsenaali, joka ulottuu ”normisoittimista” aina narubassoon, sikarilaatikkokitaraan sekä sähköisiin lusikoihin ja pesulautaan. Yhtyeestä ja sen pitkälti omatekoisista soittimista on laajempi artikeli Riffin painetussa numerossa 4/2104.

Levyn avaava ”Outsider” on melodiakulultaan silkkaa old timea, mutta toteutukseltaan myös rockin suuntaan kumartava; siinä on bändin yksi puoli. Samoin BMB:ltä luonnistuu helposti countrysoundi (”Twinkle Toes”, ”Prettiest Girl”), ilman että yhtye kuulostaa lajityypin konventionaaliselta edustajalta. Blues, old time, country ja folk ja rock kohtaavat levyllä  luontevalla tavalla, ja nokkamies Ben Miller osoittautuu hyväksi laulunkirjoittajaksi.
Miller, Doug Dicharry ja Scott Leeper ovat kaikki kelpo soittajia, joiden valttina on nimenomaan monipuolisuus; kyky soittaa useita instrumentteja tarpeeksi hyvin. Soundiratkaisultaan levy on myös erittäin onnistunut: Vance Powellin äänittämä ja tuottama musiikki tuntuu korvassa lämpimältä kuin mummon kutoma villasukka jalassa.

 

Ben Miller Band: Any Way, Shape Or Form (2014, NewWest)

Katso tästä video levyn avauskappaleesta The Outsider