Cosmo Jones Beat Machine: Skunkadelicatess

Image

Olen kuullut vuosien varrella huhuja Cosmo Jones Beat Machinesta hyvänä live-bändinä, mutta en ole koskaan keikalle sattunut. Sen sijaan bändin laulaja-kitaristi Pekka ”Faarao” Pirttikankaan keikkaolemusta olen päässyt todistamaan, ja se on vakuuttanut omaperäisyydellään, möreällä kurkkuäänellään sekä ylipäänsä rujon musikaalisella otteellaan.

Aika lailla samaan kategoriaan voidaan ilmaisun puolesta niitata myös Cosmo Jones, vaikka nyt kyse onkin selkeästi groovemusasta blues/rhythm´n´blues-vaikutteilla. Välillä seassa kuuluu myös hienoista psykedelia-vivahdettakin.
Mitään yksittäisiä biisejä en oikein osaa esiin nostaa, vaan enemmänkin koen Skunkadelicatessin yhtenä rujona ja svengaavana jatkumona, jossa on erilaisia osia. Tämä johtuu erityisesti siitä että levyn äänimaailma on armottoman monoauraalinen. Itse koen sen tähän raakaan ja vanhahtavaan ilmaisuun sopivana tehokeinona, mutta ehkä hieman myös kappaleiden nyansseja syövänä seikkana. Kokonaisuudelle on hyväksi se, että levyn kesto on noin 35 minuuttia.

Cosmo Jones Beat Machinen mainetta kovana keikkajyränä levy puolustaa. Sen verta hyvä on groove, että uulisi tanssilattian täyttyvän niissä paikoissa, joissa tällainen vähemmän mainstreami ilmaisu on kunniassa.

Cosmo Jones Beat Machine netissä

 

Cosmo Jones Beat Machine: Skunkadelicatess (Karkia Mistika Records, 2015)