Matt Schofield: ”As Far As I Can See” – bluesia mehevin maustein!

Image

Mielenkiintoinen muusikko tämä Matt Schofield. Hänen bluesinsa on mukavan monipuolista, ja mies soittaa lainaillen rockin ohella jazzista (ja funkistakin.) Löytyypä levyltä jopa New Orleans -laina, Neville Brothersin ”Yellow Moon”.

Robben Fordin tyyliin Schofield on niitä kitaristeja, jotka pystyvät soittamaan sävykkäästi perinteistä 12-tahdin kamaa, mutta yhtä lailla suvereenisti sooloilemaan jazzblues-kiertojen sointurakenteissa, mistä käy esimerkkinä rivakka ”Everything”. Tai sitten tarvittaessa pitämään mielenkiintoa yllä vain yhden soinnun puitteissa, kuten soolo avauskappaleessa ”From Far Away” osoittaa.
Minään Ford-kloonina en Schofieldiä pidä. Hän vain on yhtä lailla jyvällä soundista ja fraseerauksesta, mutta seisoo niissä kuitenkin omalla tontillaan. Soiton ohella Schofield vakuuttaa myös säveltäjänä, mikä on tietenkin valttikortti. Kappaleet ovat sävykkäitä, tyyliltään monipuolisia ja rytmisesti vaihtelevia.
Kitaran ohella laulupuolikin on hallussa, ja komeasti soi myös muu bändi: Hammond laulaa, basso sykkii komeasti, ja rumpukompit ovat monipuolisia. Ylipäänsä ydintrion vuosien keikkailu kuuluu soitossa.
Oman persoonallisen vivahteensa levyn sointiin tuo analogimainen äänimaailma, joka ei kuitenkaan ole liian retro viedäkseen päähuomion levyä kuunnellessa.

Matt Schofield: ”As Far As I Can See” (Mascot/Provogue Records, 2014)

Lue myös Matt Schofieldin haastattelu Riffin numerosta 1/2014

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta.

Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.
Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta