Blackstar Polar 2 – äänikortti kitaristille

Image

Blackstar on julkistanut kitaristeille suunnatun äänikortin. Yhdeksi sen valtiksi mainitaan laitteessa olevat FET-instrumenttitulot yleensä tavattavan JFet-kytkennän sijaan, mikä kuuluu käyttäjälle esimerkiksi alempana kohinatasona. 

 

Polar 2:n instrumenttitulojen toinen etu on enhance-kytkin, jota painamalla saa käyttöön putkivahvistimen tuloastetta kaikessa epälineaarisuudessaan jäljittelevän kytkennän. 
Lisäksi enhance-toiminnon luvataan estävän digitaalisen klippauksen riippumatta gain-määrästä. Myös mikrofoniesivahvistimien eteen todetaan tehdyn paljon työtä, ja niiden innoitus on haettu vintage-mikkietusista.

Image

 

Blackstar Polar 2:ssa kaksi tulokanavaa, ja ne on toteutettu XLR-combojakkeina mikrofoni-, linja- ja instrumenttisignaaleja varten.

Image

Mikrofonisovitus kytkeytyy automaattisesti käyttöön aina, kun tuloliitäntään kytketään XLR-kaapeli. 48 voltin phantom-virta aktivoidaan tarpeen mukaan omalla kytkimellään.
Plugijohtoa käytettäessä sovitus on joko linja- tai instrumenttisignaalille ja valinta hoidetaan kanavakohtaisilla line/inst-kytkimillä.

Tulovahvistuksen asettamiseen Polar 2:ssa on kanavakohtaiset säätimet, ja tasojen tarkkailua varten kuusiportaiset LED-mittarit (-24 - 0 dBfs). 
Mittarien keskellä on iso säädin kuunteluvoimakkuuden asettamiseen. 
Tarkkailukaiuttimia varten on takapaneelissa kaksi balansoitua lähtöä (TRS). 
Kuulokelähtöjä puolestaan on yksi kappale, ja 6,3 mm:n jakki luurien kytkemiseksi on sijoitettu etulaitaan oman voimakkuussäätimen kera. 

Image

Polar 2 on varustettu USB C -portilla paitsi äänittämistä, myös virransyöttöä varten, joskin jälkimmäinen tapahtuu USB 2 -muodossa. 
Mikäli äänitetään älylaitteelle, virta otetaan viiden voltin usb-laturista, jolle on laitteessa oma DC-tulo. Tähän tarvitaan mukana tulevaa DC-USB A -kaapelia, jonka DC-puoli liitetään Polarin DC-tuloon ja USB A -puoli taas laturiin. Lisäksi mukana toimitetaan USB A/C -johto.

Blackstar Polar 2:lle on oma Control-ohjelmisto asetuksia varten. 
Laitteen mukana tulee myös Blackstarin oma St. James Plugin -ohjelmisto, sekä lajitelma muiden ohjelmistotalojen tuotteita, joiden joukossa on mm. Ableton Live Lite, Melodyne Essential, sekä ReLab LX480 Essentials Reverb.

Image

Lisätiedot: EM Nordic