ENGL E658 Steve Morse Signature 20 – vahvistin kuin runsaudensarvi

Image

Saksalaisvalmistaja ENGL on julkistanut Steve Morsen uuden nimikkovahvistimen. 

Artistin ja valmistajan yhteistyönä suunnittelema nuppi on maksimiteholtaan 20-wattinen, mutta takapaneelin power soak -valitsimella sen päätetehon voi valita seuraavista: 20, 5 tai 1 wattia. Lisäksi kaiutinlähdön voi mykistää kokonaan.

Engl E658 on täysputkinuppi, jonka esivahvistin toimii neljällä Engl ECC83/12AX7-putkella, ja päätevahvistin puolestaan kahdella ENGL EL84 -putkella. 
Nupissa on yksi tulojakki, ja kaksi kanavaa (clean, lead), joille on itsenäiset gain-säätimet.
Kolmialueinen ekvalisaattori taas on kanaville yhteinen (bass, middle, treble). 
Lisäksi clean-kanavalle on presence-säätö, joka vaikuttaa kanavan kirkkauteen päätevahvistimessa. 

Lead-kanavalle on myös volume-säädin, joka sijoittuu kytkennässä ennen efektiluuppia, ja vaikuttaa send-lähdön tasoon. Master-säätö puolestaan on molemmille kanaville yhteinen, ja se kontrolloi päätevahvistimen voimakkuutta efektiluupin jälkeen.

Image

 

E658:n säädinpaneelissa on lisäksi joukko painikkeita, jotka osin liittyvät takapaneelin toimintoihin. 
Ylemmän rivin store-kytkimellä tallennetaan ohjelmoitavia asetuksia midi-muistipaikkaan (preset), kun taas M.V.B:llä aktivoidaan master volume -buustaus, reverbillä kaiku, ja delaylla viive. Kahdella jälkimmäisellä voidaan myös kytkeä päälle tai pois efektien häntä (tails) painamalla niitä pidempään. 
Alarivin painikkeilla kytketään päälle tai pois gain boost, efektiluuppi ja kohinaportti, sekä vaihdellaan kanavia (clean/lead). 

Engl E658:n takapaneelissa on säätimet kaiun ja kuivan signaalin suhteelle (reverb), kohinaportille (noise gate), samoin kuin viiveen pituudelle (delay time), voimakkuudelle (delay feedback) sekä efektin ja kuivan soundi suhteelle (delay mix). 

 

Image

Lisäksi on liitännät jalkakytkimelle, midille (viisipiikkinen), efektiluupille (send, return). Balansoitu linjatason lähtö on toteutettu XLR-liitäntänä, ja signaaliksi vopidaan valita joko pre/post, ja lisäksi sen muokkaukseen on kahdeksan erilaista impulssivastetta kaiutinsimulointia varten. Näistä kolmessa ensimmäisessä on Englin omat vasteet, ja loput on tarkoitettu käyttäjän omille suosikeille, joita voi ladata vahvistimeen USB-liitännän kautta. 
Tietysti on myös kuulokelähtö voimakkuussäätimellä.

Oikeita kaiutinlähtöjä (power amp out) vahvistimessa on kaksi, ja ne mahdollistavat seuraavat vaihtoehdot: 1 x 8–16 ohmia tai 2 x 16 ohmia. 

Engl E658 painaa seitsemän kilogrammaa, ja sen mitat ovat 34 x 14 x 22 senttimetriä. 

Lisätiedot: Engl Amps