Laney Ironheart Loudpedal – pedaalilaudasta suoraan kaappiin

Image

Brittivalmistaja Laney on julkistanut uuden Loudpedal-mallin, joka on kehitetty yhteistyössä kitaristi Martin Millerin kanssa. Kattauksen kerrotaan olevan aiempaan versioo verrattuna monipuolisempi. 

Ironheart Loudpedal on nimellisteholtaan 60-wattinen pedaalivahvistin, jossa on kaksi kanavaa itsenäisillä gain- ja volume-säätimillä. Niiden välillä vaihdellaan pedaalin keskimmäisellä jalkakytkimellä.

Image

 

Ykköskanavan gain character -kytkimellä valitaan kerrallaan jokin kolmesta klippaus- ja särötyypistä: clean (soft-klippaus), rhythm (asymmetrinen klippaus) sekä lead (symmetrinen klippaus). 
Kakkoskanavassa taas on tone-kytkin, jonka ollessa bright-asennossa pedaali korostaa korkeita taajuuksia, ja vähentää hieman matalia taajuuksia. Dark-vaihtoehdossa puolestaan korostuvat matalat taajuudet ja korkeat vaimentuvat. Off-asennossa vaikutusta ei ole. 

Laney Ironheart Loudpedalin kolmialueinen ekvalisaattori (treble, middle, bass) on tyypiltään passiivinen, ja sen lisänä on tone-säädin, jonka toimintaperiaate on samanlainen kuin kitaran sävysäätimessä. 
Laitteessa on myös digitaalinen jousikaiku, jolle on voimakkuusäädin (reverb) sekä jalkakytkin. Oma jalkakytkin ja säätö myös boost-toiminnolle, joka asettuu kytkennässä ennen gain-säätimiä.

Image

 

Uudessa Loudpedalissa on USB C -liitäntä, jonka kautta saadaan käyttöön LA·IR -applikaatio omien impulssivasteiden lataamista ja monipuolisempaa ekvalisointia varten, sekä firmware-päivitysten tekoon.
Äänittäminenkin onnistuu tätä kautta ylimmän näytetaajuuden ollessa 48 kilohertsiä.

Image

Pedaaliin on valmiiksi ladattu kaksi Martin Millerin kuratoimaa impulssivastetta, jotka voi valita mukaan balansoituun DI-lähtöön (XLR) omalla valitsimellaan. 
Lisäksi on kuulokelähtö, samoin kuin viisipiikkiset midi in - ja thru-liitännät. 

Image

Laney Ironheart Loudpedal on varustettu yhdellä tulojakilla sekä yhdellä kaiutinlähdöllä (minimissään 8 ohmia). 
Tämän ohella on efektiluuppi (send, return), jonka muuntajalla erotettu send-lähtö toimii vaihtoehtoisesti linjalähtönä tai sitten lähtönä toiseen vahvistimeen, jolloin pedaali toimii särölaitteena. 

Ironheart Loudpedalin mukana toimitetaan oma virtalähde. 

Lisätiedot: Levytukku