Korg ST1K – syntikat vireeseen

Image

Erityisesti analogisten ja aivan erityisesti modulaarisyntikoiden virityksen avuksi suunniteltu viritysmittari auttaa pitämään oskillaattorit stemmingissä.

Analogisyntikoille on ominaista, että oskillaattoreiden viritys tuppaa muuntumaan laitteiden lämmitessä käytön aikana.
Korg ojentaa auttavan kätensä ST1K:n muodossa, ja muotoa voisikin kuvailla käteen sopivaksi, taskuun mahtuvaksi ja helposti mukana kuljetettavaksi.

Image

Kahdella AAA-paristolla toimivalla mittarilla on painoa vain 83 grammaa, eivätkä ulkomitatkaan ole suuren suuria. Pituutta on 99 millimetriä, leveyttä 65 mm ja korkeutta 16 mm.
Käyttöaikaa luvataan enimmillän 55 yhtäjaksoista tuntia.

ST1K:n viritystarkkuudeksi kerrotaan +/-0,1 senttiä ja A-sävelen referenssitaajuus voidaan asettaa 436–445 Hz:n haarukassa. 
Alin mittarin tunnistama sävelkorkeus on A0 (27,5 Hz) ja ylin C8 (4186 Hz).

Korgilta kerrotaan, että 3D-tekniikalla toimiva näyttö on helppolukuinen kaikissa katselukulmissa, ja toiminnaltaan miellyttävän vakaa. 
Sävelnimen rinnalle voi valita tavanomaisen "neula/viisarinäytön" sijaan myös vireen mukaisesti liikkuvan strobon tai puoli-strobon. 

ST1K ottaa audiosignaalin vastaan monofonisen jakkitulon kautta ja tulosignaalin saa myös jaettua mittarilta eteenpäin lähtöjakin kautta.

Lisätiedot: EM Nordic