Schecter California Vintage – asiallista stratotyylittelyä järkihintaan

 

Teksti: A-J Syrjänen
Kuvat: Tommi Posa

Uutuussarja tarjoaa perinteikkäämpiä piirteitä Schecterin muutoin niin hanakasti uusia linjoja hakevassa mallistossa.

 

California Vintage -sarjalaiset valmistetaan Indonesiassa. Painoltaan leppärunkoinen kitara on sieltä lajityypin reilummasta päästä. Aikuiselle tästä ei ole ongelmaa, mutta aivan pienemmille junioreille soitin voi olla turhankin painava.
California Vintagen viimeistely on pääpiirteittäin hyvin asiallista. Runko, kaula ja otelauta nauhoineen ovat työstöltään esimerkillisiä. Myös lakkaus on moitteeton ja etenkin kaulan hieman samettinen tuntuma parantaa peukalon ankkurointia soittaessa.

Muutamia huomautuksen aiheitakin löytyi. Virityskoneistot eivät olleet aivan linjassa keskenään ja pleksin reunoissa oli pientä epätasaisuutta, mutta soiton kannalta moisilla ei ole minkään valtakunnan merkitystä. Kahden potentiometrin tuntuma taas oli kovin erilainen – volumen nahkeahko ja tonen turhankin löysä. Tässä kohden valmistajalla olisi selkeästi skarpattavaa komponenttivalinnoissaan. 

 HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

 

 

 
   

 

04.09.2010
|
A-J Syrjänen
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy