Ajankohtaista / konserttiarviot

Konserttiarviot
19.03.2023 - 10:11
Teksti ja kuvat: Pekka Nurmi

Otetaan kuumeisia katseita, tymäkkää soundia ja raakaa blues-pohjaista rock-paahtoa. Lisätään joukkoon hurttia huumoria sekä maailmanluokan show-elkeitä. Marinoidaan hikipisaroissa ja nautitaan hämärissä klubeissa. Siinä Knucklebone Oscarin valloittava resepti.

Konserttiarviot
15.01.2023 - 12:43
Matti Rinne

Tammikuun säätila ei perusperjantaina mitenkään olisi nyt houkutellut lähtemään yhtään mihinkään pois kotioloista: tuulta, tihkua ja silkkaa vesisadetta. Mutta näitä hommiahan tehdään nimenomaan rakkaudesta lajiin.

Konserttiarviot
14.11.2022 - 10:58
Matti Rinne

Joskus on sittenkin vielä onni myötä. Liian usein kun, hyvin helpostikin, käy niin, että saa tiedon jostakin potentiaalisesta keikasta vasta luottomieheltään jälkikäteen siihen malliin, että ”oli muuten mainio keikka siellä ja siellä, silloin ja silloin. Varmaan olit itsekin paikalla?” Nyt oli onni myötä.

Konserttiarviot
26.08.2022 - 12:53
Tommi E. Virtanen

Kautta vuosisatojen ihmiset ovat kokoontuneet kuulemaan poppamiesten, päälliköiden ja viisaiden puhetta nuotion äärelle, toreille ja kirkkoon. Ilta Petäjäveden vanhassa kirkossa todisti, että Jarkko Martikainen on juuri tällainen saarnamies, joka saa täpötäyden salin hiljenemään.

Konserttiarviot
25.07.2022 - 09:03
Matti Rinne

On rock-yhtyeitä, ja sitten on tämä Status Quo. Piti ehdottomasti nyt tilaisuuden tullen vasiten lähteä katsomaan, onko veteraani ja herrasmies Francis Rossi (73), ryhmineen löytänyt sitä neljättä sointua.

Konserttiarviot
22.06.2022 - 14:14
eTeksti ja kuvat: Matti Rinne

Oli sitten kyllä jo aikakin! Tämän viikon perjantaina kunnioitettavat 78 vuotta täyttävän – Kitaristien Kitaristin – Geoffrey ”Jeff” Beckin, Suomen vierailut ovat järjestään Tapahtumia. Edellisestä maukkaasta kohtaamisesta Porissa tulee ensi kuussa kuluneeksi siitäkin jo 12 vuotta. Otetaan huomioon vielä sekin fakta, että nyt Suomi on Beckin kiertuelistalla 51 vuoden aikana vasta kolmatta kertaa!

Konserttiarviot
09.06.2022 - 08:42
Teksti ja kuvat: Matti Rinne

Mainio, miellyttävän lämmin kesäsää helli Helsinkiä ja kaikkia muitakin kuin juuri kesälaitumille pelmahtaneita koululaisia. Pilvetön taivas saatteli vanhanliiton hard rock –fanaatikot vielä tämän yhden kerran katsomaan, miten se soitanta oikein sitten David Coverdalen retkueelta käy.

Konserttiarviot
25.04.2022 - 11:10
Matti Rinne

Mainio kevätsää ei saanut monisatapäistä, kotimaisesta rockista pitävää kansaa pysymään poissa yli satavuotiaan entisen elokuvateatterin uumenista. Nyt oltiin tultu tarkistamaan kovaksi luuksi tiedetyn Anssi Kelan keikkakuntoa.

Konserttiarviot
11.04.2022 - 11:04
Matti Rinne

Takatalviseen räntä-ja vesisateeseen saatiin tuiki tarpeellista, lämminhenkistä huojennusta Suomen kauneimmaksi työväentaloksi 2018 valitussa Forssan työväentalossa, varsin verevän juurimusiikin muodossa, kolmen konkarin hoitaessa messevän maukkaan tarjoilun.

Konserttiarviot
02.11.2021 - 08:00
Matti Rinne

Tuntuu olevan pitkä aika siitä, kun viimeksi pystyi käymään totutulla tavalla, rutiininomaisesti konserteissa. Ja onhan tuo kyllä. Hiukan tietysti riippuu, mistä laskeminen aloitetaan, mutta lähemmäs kaksi vuottahan tässä on jo tahmeasti tarvottu, pandemian ja salaliittoteorioiden hetteikössä. Tapahtuma-ala on terminä tullut arkeemme ja kovaan käyttöön.

Konserttiarviot
04.10.2021 - 08:58
Tommi E. Virtanen

Suomessa ei olla kovin usein totuttu kuulemaan yhdysvaltalaista 1950–60-luvun country- ja rockperinnettä näin taidokkain stemmalauluin, kuin mitä The Munsons tarjoili harvinaisella keikallaan. Oman kylän pojat viihdyttivät kansaa myös välispiikeillään.

Konserttiarviot
02.08.2021 - 09:08
Teksti ja kuvat: Tommi E. Virtanen

Tihkusateessa perjantaipäivän avannut Maustetytöt sai Pyhä Unplugged -yleisön lämpenemään melankoliselle popilleen. Tajukankaalla ollut runsaslukuinen yleisö hörppi selvin päin kahvejaan, mistä laulusolisti Kaisa Karjalainen mainitsikin omalla tyylillään.

Konserttiarviot
13.07.2021 - 15:14
Teksti ja kuvat: Matti Rinne

Elävää juurimusiikkia kesähelteisessä maalaismaisemassa. Kuulostaako mukavalta? Kyllä, ja niin teki nyt myös ihan käytännössä.

Konserttiarviot
20.09.2020 - 10:02
Tommi E. Virtanen

Motelli Skronkle syntyi 1980-luvun puolivälissä jonkinlaisena vastamanifestina valtavirralle. Tai ainakin orkesterin – jos sitä edes sellaiseksi saa kutsua – viesti on kuin isku palleaan perinteiselle popmusiikille. Tänään yhtyeen ilmaisuun on annosteltu paljon enemmän harmoniaa ja melodiaa kuin siinä todennäköisesti on koskaan ollut.

Konserttiarviot
15.06.2020 - 14:19
Tommi E. Virtanen

PK Keränen näytti yleisölle olevansa sama väkevä tulkitsija niin tutussa pistepirkkomaisessa sähköisessä maailmassa kuin pelkällä flyygelin säestyksellä. Säestäjä Valtteri Laurell antoi solistille tilaa ja maalaili taustoja ambienteilla kosketinsoitinsoundeilla. Flyygelin äärellä Laurell päästi jazz-miehen itsessään irti ja koko kattaus nousi uudelle tasolle.

Konserttiarviot
31.01.2020 - 08:30
Matti Rinne

Poikkeuksellisen vetiseen ja ankean harmaaseen ”ikuiseen marraskuuhun” valoa perusasioiden ystäville toi kaikkien pub-rokkareiden kantaisä, Wilko Johnson (72).

Konserttiarviot
23.12.2019 - 08:30
Matti Rinne: teksti ja kuvat

Woodstock 1969. Kaikkien musiikkifestivaalien järkälemäinen kantaisä. Siellähän oikein hyvin tunnettuun tapaan esiintyivät mm. Jimi Hendrix, Canned Heat ja Janis Joplin. Mutta siellä päästeli menemään myös Nottinghamista alunperin kotoisin ollut kvartetti Ten Years After. Oiva pumppu, josta yllättävän harvoin nykyään kuulee puhuttavan, saati sitten, että kuulisi sen kappaleita radiosta.

Konserttiarviot
16.12.2019 - 08:00
Teksti: Tommi Saarela, Kuvat: Tommi Saarela, Lasse Arkela/Live Nation

Hector on suomalaisen rockin jättiläinen, tarkkaan ottaen yksi sen harvoista perustajajäsenistä. Heikki Harman alter egon ura ulottuu peräti kuudelle vuosikymmenelle, mikä on jo sinänsä kunnioitettavaa. Poikkeuksellista on sekin, että suosio on yhä megaluokkaa.

Konserttiarviot
30.10.2019 - 08:30
Teksti: Tommi Saarela | Kuvat: Justus Hirvi

Kuvitellaan resepti, johon tarvitaan ensin lahjakkuutta ja ideoita, sitten näkemystä ja taitoa. Tässä tapauksessa kaikkia edellä mainittuja on hyvä laittaa enemmän kuin ”ripaus”. Sitten treenataan ja treenataan. Kunnes kaikki puurtamisen maku häipyy, ja näkyviin ja kuuluviin jää vain lopputulos – vaivattomasti rullaava, spontaanin oloiseksi naamioitu musiikillinen naurupommi nimeltä Jarkko Tamminen Show 2019.

Konserttiarviot
28.10.2019 - 08:30
Matti Rinne

Lokakuinen tiistai-ilta ei sujunutkaan tällä kertaa ihan normikuvioiden mukaan. Luvassa oli erittäin harvinainen tilaisuus kuulla suomalaisen basistisuuruuden, Pekka Pohjolan (1952-2008) viimeiseksi, ja pitkäikäisimmäksi jääneen kokoonpanon hartaasti odotettua esiintymistä. Paikalle saapui hyvissä ajoin niin vannoutuneita entusiasteja, aikalaisia, vanhempia valtiomiehiä kuin nimimuusikoitakin.

Sivut

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy