Artikkelit

Juttunäytteet
Riffi
2/2024

Onko soittimella sielu ja jos on, niin onko se lähtöisin soitinrakentajalta vai jääkö soittimeen jotain soittajasta?

Keikkailu Meksikossa sujuu, kun muistaa mikä on tärkeintä – sosiaalinen kanssakäyminen ja yhteiset ateriat! Äläkä häiritse gekkoa, se on sun puolella…

Ärripurria suututtaa se luovan toiminnan alho, jonka keskellä elämme. Aika, jossa laiskanpulskea keskinkertaisuus jyllää, eikä lahjakkuutta tunnisteta saati tunnusteta, vaatimisesta nyt puhumattakaan…         

Juttunäytteet
Riffi
2/2024

Baum Vega Wingman on muotokieleltään ja soundeiltaan tanskalaisen kitaramerkin oivallisesti laatima yhdistelmä tuttua ja samalla raikkaasti uutta. Hintaluokkakin on kukkarolle suopea, kiitos indonesialaisen alkuperän.       


Tämänkin  käyttökokeisiin perustuvan testiartikkelin voit lukea Riffin printtinumerosta 2/2024.

Juttunäytteet
Riffi
2/2024

Asiaa on tutkittu ja tutkittua on tulkittu. Alalla on korjattavaa, mutta mitä ja miten.


Tämänkin artikkelin voit lukea Riffin printtinumerosta 2/2024.

Tilaa irtonumero kotiin kannettuna hintaan 12,70 € (sis-postikulut).

Juttunäytteet
Riffi
2/2024

Universal Audion SC-1 on itsessään aivan asiallinen perusmikrofoni, mutta täyteen kukoistukseensa se puhkeaa Hemisphere-applikaation avustuksella, kun mikrofonin voikin apissa vaihtaa aivan toiseksi ja etäisyyttä äänilähteeseenkin säädellä jälkikäteen. Huimaa.

ATC on todellinen konkari kaiutinvalmistajana, eivätkä kokeiltavaksi saadut SCM25A Pro Mk2 -monitorit jättäneet mitään arvailtavaa saati arvottavaa. Eikä tuolla hinnalla kyllä saakaan…

Juttunäytteet
Riffi
2/2024

 

Väinö Karjalainen äänittää ja miksaa, soittaa ja tuottaa – mikäs siinä, kun matkassa on aimo annos musikaalisuutta, tekniikkaan pelotta suhtautuva asenne ja tarpeellinen annos tilanne- ja tyylitajua.

Mutta mikä onkaan session haastavin vaihe, jossa ne tiedot ja taidot punnitaan? 

 


Tämänkin haastattelun voit lukea Riffin printtinumerosta 2/2024.

Juttunäytteet
Riffi
2/2024

Sennheiserin uudet huippukuulokkeet on suunniteltu äänityöhön sellaisiin oloihin, joissa ulkoisen äänen eristävyys ei ole ensisijainen parametri. 

Aivan omanlaisensa lisäulottuvuuden toimintaan tuo Dear Realityn VST-plugi, jonka käyttölisenssi toimitetaan kuulokkeiden mukana. Plugi luo kuulokekuunteluun virtuaalisen huonetilan, jolloin tilanne alkaakin muistuttaa kuuntelua kaiuttimilla. 

 

Juttunäytteet
Riffi
2/2024

Constellation on Meyer Soundin nerokas järjestelmä, jossa salin omaa akustiikkaa käytetään raaka-aineena keinotekoiselle jälkikaiunnalle. Näin kuivakka sali saadaan tarvittaessa soimaan pitempään ja rehevämmin, jolloin se sopii sujuvasti monenlaiseen toimintaan seminaareista poppiin ja klasarista rokkiin.

Akustisen suunnitelman Jyväskylän Paviljongin salin uudistukseen laati Akukon, teknisen järjestelmän toimitti Audico yhteistyössä Meyer Soundin kanssa.

Juttunäytteet
Riffi
2/2024

Vahvistimistaan ja kaiutinkaapeistaan tunnettu kotimainen Bluetone valmistaa myös efektipedaaleita – ja erinomaisin tuloksin niitäkin. Kitaralle ja bassolle suunniteltu Compura loistopeli!

Skippers' Amps on sekin suomalainen vahvistinvalmistaja, jonka tuotevalikoimassa on pedaaleita. Kokeiltavaksi saatiin Drive in Style – todella mainioksi osoittautunut overdrive!

Juttunäytteet
Riffi
2/2024

Puhuri-yhtyeen muodostavat rumpali Tomi Salesvuo, basisti Timo Luukkonen sekä Lauri Schreck, bändin laulaja-kitaristi. Puhuri julkaisi juuri uuden levyn, ja lisäksi Schreck on opetustyönsä ohessa kirjoittanut niin ikään juuri julkaistun, perusteellisen kitaransoiton oppikirjan. Siinäpä syytä kerrakseen haastattelulle.

Tuoteuutiset
Timo Östman

Yhdysvaltalainen DrHerringbone on kehittänyt akustisten kielisoitinten vanhentimen. 

Työryhmä
Riffi
2/2024

Tämän printtinumeron toimittivat:

Kari Antila
Petri Alanko
Anssi Eriksson
Minna Hatinen
Misha Koivunen
Timo Koskinen
Anders Liljeström
Mika Nuorva
Juha Seila
Vilma Timonen
Tommi E. Virtanen
Timo Östman 

Nettitoimitus: Toni Honkala, Matti Rinne, 
Topi Suuronen, Vilma Timonen, Tommi E. Virtanen, Timo Östman

Pääkirjoitukset
Lauri Paloposki
2/2024

Nautitaan kotimaisista musiikkikirjoista ja muusikoiden elämäkerroista nyt kun niitä vielä julkaistaan.

Pääkirjoitukset
Lauri Paloposki
1/2024

Käytössäni olevassa autossa ilmenee mielenkiintoinen piirre: sopivalla pakkasella rakenteisiin kertynyt kosteus tiivistyy kiusalliseen paikkaan ja jäätyy sitten halvaannuttaen ovikoteloihin upotetut bassokaiuttimet.

Tuoteuutiset
Lauri Paloposki

Uusi komppipelti on valmistettu rumpali Brian Frasier-Mooren toiveiden mukaisesti.

Haastattelut
Teksti: Timo Östman | Kuvat: Matti Salmi, FM Press 
6/2010

Jyväskylän Kesä -festivaalilla 2010 vieraillut norjalainen Farmers Market on varsinainen outolintu musiikin maailmassa. 1991 perustettu yhtye vieraili Riffin haastateltavana 2010.

Laitetestit
Lauri Paloposki
2/2023

Linjasoitto on arkea niin keikalla kuin äänitystoimissakin. 
Kunnollinen DI-boksi kohentaa tuloksia.

Elokuva-arvostelut
Tommi E. Virtanen

Amy Winehousen elämästä dramatisoitu elokuva keskittyy tarinassaan laulajattaren keskeisiin vuosiin matkalla maailmantähteyteen.

Tuoteuutiset
Timo Östman

Uppsalassa toimiva Strandberg Guitars on julkistanut toistaiseksi edullisimman version suositusta Boden-mallistaan. Kustannussyistä soitin valmistetaan Indonesiassa. 

Tuoteuutiset
Ötman

Mallinnustekniikastaan  tunnettu Line6 julkisti äskettäin kaksi uutta POD-sarjan vahvistinta kitaralle ja bassolle. 

Levyarviot
Matti Rinne

Sattuman sanelemia kohtalon oikkuja, satunnaisia kohtaamisia yön pikkutunneilla, sekä varastohyllyihin välillä täydellisestikin unohdettuihin arkistoihin jääneitä valmiita levytyksiä. Näitähän riittää…