Sävel on vapaa!

Sävel on vapaa! 

… alussa oli improvisointi!

 

Ihminen soitti jo kauan ennenkuin oppi kirjoittamaan. Sävelmät syntyivät luultavasti soittajan omasta päästä, osin varmaan korvakuulolta matkimalla – milloin lintua, milloin taas naapuriluolan etevää kansanmuusikkoa jäljitellen.

Irrallisista sävelmistä kasvoi kokonaisia teoksia, ja jossain vaiheessa muistin tueksi luotiin nuottikirjoitus. Sitten tapahtui jotain ikävää, rengistä tulikin isäntä ja moni soittaja kadotti yhteyden luontaiseen kykyynsä tuottaa säveliä ilman nuotteja. Tai ainakin moni edelleen kuvittelee kadottaneensa tuon kyvyn…

Miten on, jäädytkö täysin, jos sinua pyydetään soittamaan jotain omasta päästäsi?
Tuntuuko siltä, että kuulijoiden odotus musertaa ideat ennenkuin saat ne soimaan?
Hälvennä moiset ajatukset ja tartu härkää sarvista!

 

Kokeneiden pedagogien, Annika Gummerus-Putkisen ja Katri Rehnströmin laatima Sävel on vapaa! johdattaa lempein mutta varmoin ottein improvisoinnin maailmaan. Se antaa monipuolisen ja jämäkän pohjan, jolta on helppo lähteä muovaamaan omaa tapaa sävelkielen muotoiluun.

 

Tutuiksi käyvät sointujen rakenteiden hyödyntäminen, eri tilanteissa käyttökelpoiset asteikot, sekä improvisoinnin pohjaksi soveltuvat rytmiset elementit

Kirjassa on 16 erityylistä sävellystä C-vireisille instrumenteille – aloittaa voit itselle jo ennalta tutusta genrestä! Kappaleet on tallennettu oppikirjan liitteenä tuleville kahdelle cd-levylle ja äänitteillä soittavien huippumuusikoiden kompatessa oma harjoittelu sujuu turvallisesti kunkin tyylin mukaisessa tunnelmassa.

Sävel on vapaa! soveltuu itseopiskelijolle ja musiikkikoulujen tai -opistojen opetusmateriaaliksi. Kirja edellyttää soittimen perushallintaa.
Sävel on vapaa! kannustaa kokeilemaan rohkeasti, ottamaan kantaa omalla äänellä, rajoja rikkoen ja iloisesti musisoiden!

Julkaistu marraskuussa 2013

This book contains also english translation: information in english 

Samma på svenska

Sävel on vapaa!  (ISMN 979-0-9001696-4-8)

Kustantaja:  Idemco oy / Riffi-julkaisut
Liimanidottu, 128 sivua  + kaksi CD-levyä

Saatavilla hyvinvarustetuista musiikkiliikkeistä ja nuotti/kirjakaupoista kautta maan!

Tilaukset suoraan kustantajalta s-postilla

Tai Riffin verkkokaupan kautta.

35,00 € (ALV 10 %)