Äänirekan kyydissä – live-taltiointia digimikrofoneilla!

Maan järein yksityinen ulkoäänitysrekka Transmix parkkeerasi huhtikuun lopussa Espoon Kulttuuri-keskuksen nurkalle April Jazziin, jonka artisteja taltioitiin ensi kertaa Suomessa digitaalisella mikrofoni-kalustolla. Kurkistimme modernin keikkaäänityksen kulisseihin.

Transmixin Pekko Simonsuuri kuvailee äänityshankkeen käyttöön saatua Neumannin suuri- ja pienikalvoisten klassikkomikrofonien digiversioista koostuvaa Solution-D-sarjaa ”mullistavaksi” – siitä kun saadaan ulos digitaalisignaalia ammattiformaatissa.
– Digimikrofonien äänittäminen on erilaista esimerkiksi siinä, että gain-säätöä ei tarvita. Mikkeihin kyllä saa kytkettyä kompressorit, limitterit ja muut – mutta periaatteessa niitä ei tarvita. Digimikillä päästään huippuhyvään signaali-kohinasuhteeseen.

Käytännön eduista Simonsuuri mainitsee, että äänitystilanne on tietyllä tapaa huolettomampi. Oikein säädetty digimikki ei koskaan säröydy, sillä se suojelee itse itseään.
 

•••

Näin alkaa Tommi Saarelan toimittama artikkeli uuden tekniikan roolista ja äänittämisestä liikkuvalla kalustolla. Haastattelu on julkaistu kokonaisuudessaan Riffissä 3/2017, jonka voit lukea printtiversiona, tai digitaalisena näköispainoksena Lehtiluukkupalvelussa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.

07.06.2017
|
Tommi Saarela
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy