Astoria Custom AST2H – aito Marshall boutique-henkeen

Marshall on rakentanut putkivahvistimia vuodesta 1962, ja niinpä uuteen Astoria-mallistoon kiteytyykin yli 50 vuoden kokemus aiheesta.

Astoriat rakennetaan käsityönä Marshallin omalla tehtaalla Englannissa, ja niiden point-to-point-tyyppinen kytkentä kootaan aitoon putiikkihenkeen piirilevylle asennettujen turret-nastojen varaan.

Toisin kuin Handwired-sarja, Astoria-mallit eivät pyri toisintamaan historiallisia Marshalleja, vaan ideana on tarjota firman oma vaihtoehto supervahvistinta etsivälle.

Malliston perustana on klassinen Marshall, jota on evästetty uusilla ja nykypäivän soittajia puhuttelevilla ominaisuuksilla. Sarjaan kuuluu kolme erilaista vahvistinta, joista jokaista valmistetaan sekä kombona että irtonuppina. Pinnan väri vaihtuu mallin mukaan ja samaa kuosia noudattava erillinen kaiutinkaappi löytyy jokaiselle.

Astoria Classic pitäytyy perinteisimmässä ja pelkistetyimmässä Marshall-maailmassa, kun taas Customiin on lisätty esimerkiksi potentiometrien nostokytkimiin integroituja sävytyksiä, jalkakytkimellä päälle polkaistava boosti sekä efektilenkki. Molemmat edellämainitut ovat yksikanavaisia, mutta Astoria Dual tarjoaa sitten puolestaan kaksi erityyppistä kanavaa ja efektilenkin.

Näin alkaa Riffissä 2/2016 julkaistu käyttötestiin perustuva artikkeli, jonka voit kokonaisuudessaan lukea lehden printtiversiosta, tai digitaalisena Lehtiluukkupalvelusta.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.

06.04.2016
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy