Billy Elliot tuli Linnanmäelle – hittimusikaali huvipuistossa

Helsingin Kaupunginteatteri väisti remonttia Linnanmäen Peacock-teatteriin, jossa kauden avaa Elton Johnin säveltämä Billy Elliot – varsinainen modernin musikaalituotannon kokeilukeittiö softasyntikoineen, kovalevyraitoineen, laulukoppeineen sekä video- ja äänimonitorointeineen.

Kun keväällä alkanut peruskorjaus sulki Helsingin Kaupunginteatterin pääkiinteistön, sen kolmelle näyttämölle jouduttiin etsimään väistötilat liki kahdeksi vuodeksi. Linnanmäellä sijaitseva yli tuhatpaikkainen Peacock korvaa nyt Kaupunginteatterin Suurta näyttämöä maan mittavimpien musikaalituotantojen esityspaikkana.


Koska Suuren näyttämön ääni- ja valokalusto on varsin uutta, sekä laadultaan ja määrältään huippuluokkaa, varsinaisia lisähankintoja ei muutto Peacockiin teettänyt. Suurempana ongelmana oli pikemminkin kaluston sen osan varastointi, jota ei juuri tässä tuotannossa tarvita.

Tämä oli aloitus Tommi Saarelan toimittamasta raportista, joka on julkaistu Riffin numerossa 4/2015. Lue printistä, mitä kaikkea kosketinsoittaja Risto Kupiaisen kipparoiman musikaalin toteutukseen liittyi ja miten orkesterinjohtajan oma urapolku on muotoutunut.

Haastateltavana on myös musikaalin suomentamisesta vastannut Mikko Koivusalo, lauluntekijä ja muusikko, jonka kääntämänä moni aiempikin suurmusikaali on saanut suomenkielisen asunsa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, Akateemiset kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.

 
31.08.2015
|
Tommi Saarela
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy