Nayteikkuna

Boss RV-6 & Digitech Polara – eri kaikua eri purkista

Jousikaiku on sähkökitaran perusmauste, joka sopivasti annosteltuna sopii lähes mihin hyvänsä musiikilliseen tyylilajiin. Niinpä myös sellaista jäljittelevän efektin on oltava mukana digitaalisessa kaikupedaalissa, jos mielii puhutella kitaristeja.

Boss ja Digitech tarjoavatkin molemmat varsin luonnikkaan ja autenttisen jousikaikujäljitelmän. Molemmat kuplahtelevat eloisasti bassokieliä napakammin lyödessä ja toisintavat muutoinkin varsin maukkaasti kierteisen metallilangan sävyjä.

RV-6:ssa jousikaiun pituus skaalautuu kuivan soinnin kintereille liimautuvasta lyhykäisestä hunnusta todella pitkäsointiseen ja raikkaan ilmavaan kaikuun asti.
Polaran versio samasta aiheesta on perussävyltään aivan yhtä autenttinen, joskin intensiteetiltään hieman tiiviimpi ja pituutensa osalta lyhykäisempi.   

Samaan digitaaliseen purnukkaan on tietysti kätevää paketoida muitakin kaikutyyppejä ja näin ovat molemmat valmistajat tehneetkin päätyen osin samoihin, osin toisistaan poikkeaviin valintoihin.
Mikä ilahduttavinta – kumpikin valmistaja toteuttaa samalla nimikkeellä merkkaamansa kaiun omalla tavallaan.

 

Näin alkaa Riffissä 6/2015 julkaistu käyttötestiin perustuva artikkeli, josta selviää mitä kaikkea kummastakin pedaalista löytyy ja miten niiden osin samankaltaiset, osin toisistaan poikkeavat annit suhteutuvat toisiinsa. Jutun voit kokonaisuudessaan lukea lehden printtiversiosta, tai digitaalisena Lehtiluukkupalvelusta.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.

02.12.2015
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy