Erno Laitinen – syöttiä onnistumisille

Tuottaja Erno Laitisen vaikutus kuuluu muun muassa Haloo Helsingin! taustalla. Moneen eri rooliin joustavasti taipuvan miehen filosofian mukaan onnistumista voi ruokkia, mutta mitään oikopolkuja hyviin saavutuksiin ei ole olemassa.


Siistissä studiohuoneistossa teollisuuskiinteistössä Vallilassa Helsingissä vallitsee seesteinen tunnelma perjantaiaamupäivänä.
Tuottaja Erno Laitinen keittää kahvia Inkfishin studion keittiötilassa rauhallisena, vaikka onkin vahingossa tehnyt tuplabuukkauksen – Riffin toimittajan lisäksi paikalle on saapunut Petra Gargano, jonka tulevan albumin materiaalia on määrä käydä läpi samana aamuna.
Laitisen asenne tilanteessa kuvastaa hyvin miestä yleisestikin musiikin rautaisena sekatyömiehenä. Ammattilaisen määrätietoiset otteet taipuvat tarvittaessa rooliin kuin rooliin, aina kulloistakin lopputulosta vahvasti kunnioittaen.

Ensisijaisesti tuottajana sekä musiikkiyhtiö Inkfishin osakkaana yhdessä Rauli ”Rake” Eskolinin ja Kari ”Gabi” Hakasen kanssa toimiva Laitinen on myös kitaristi, säveltäjä, äänittäjä ja miksaaja, ja hän on vuosien varrella työskennellyt läheisesti esimerkiksi Haloo Helsingin!, Sir Elwoodin hiljaisten värien, Irinan ja Indican kanssa.
– Olen tietoisesti yrittänyt seikkailla erilaisten musiikkityylien kanssa. Nuorempana olin ehkä mustavalkoisempi rokkipoliisi, mutta nykyään raja-aitojen sisällä liikkuminen kiinnostaa yhä vähemmän. En halua millään tavalla laskelmoida tekemisiäni, vaan toimia eri musatyylien kanssa mahdollisimman estottomasti, Laitinen sanoo.

Tämä juttunäyte on aikanaan julkaistu verkossa samaan aikaan, kun kyseinen printtinumero ilmestyi. Haastattelu on avattu kokonaisuudessaan Riffin nettisivustolle 12. kesäkuuta 2016 ja se aukeaa tämän linkin kautta. 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.

 

11.02.2015
|
Kalle Heino
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy