Ikimuistoiset sessiot – Mika Sundqvist

Äänitteitä, jotka kansa tuntee.

Tuottajia, jotka ovat jääneet usein taustahahmoiksi.

Mielenkiintoisia tarinoita siitä, miten asiat johtivat toisiin asioihin ja päädyttiin ratkaisuihin.

Vuorossa tällä kertaa Mika Sundqvist, joka poimi muistojensa kirjasta seuraavat tuotannot:

 

• Popeda: Erkki ja Leena, Poko Records 1978
• Eppu Normaali: Maximum Jee & Jee, Poko Records 1979
• Juice Leskinen Grand Slam: Kuopio-Iisalmi-Nivala, Polarvox 1984


Muusikkona kokenut, mutta studiomiehenä ensi askeliaan tassutteleva Mika Sundqvist sai ensimmäiseksi kaupalliseksi projektikseen lupaavan tamperelaisen yhtyeen (näin arveli ainakin Poko Recordsin toimitusjohtaja Epe Helenius tuolloin) singlen tuotannon.

Tuotoksen nimi oli Erkki ja Leena ja tuo lupaava yhtye oli Popeda. Erkki ja Leena julkaistiin alkuun maxisinglenä ja sen jälkeen seiskatuumaisena. Oli syntynyt MSL-studion (lyhennys tulee sanoista Mika Sundqvist – Simo Luukkanen) ensimmäinen tuotos.

Siihen asti Poko Records oli teettänyt levynsä Pekka Nurmikallion Microvox-studiossa Lahdessa, mutta Sundqvist laittoi Heleniukselle pöytään ylittämättömän tarjouksen.
– Epeltä kysyin, että mitä jos mää hommaan studiokamat ja teen vähintää samanlaatuista tavaraa kun Nurmikallio ja jopa edullisemmin, mitä mieltä olet? Kiinnostaako? No totta helkkarissa, vastasi Epe.

Alkoi kamojen haaliminen ja ihan ensimmäiseksi tarvittiin nauhuri…

Näin alkaa Misha Koivusen toimittama artikkeli, josta käy selville, miksi juuri nämä ovat jättäneet lähtemättömät jälkensä Mika Sundqvistin mieleen. Juttu on julkaistu Riffin printtinumerossa 4/2015.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.

31.08.2015
|
Misha Koivunen
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy